luni, ianuarie 30, 2023

Dr. Marius Geantă, declarații incendiare. România e deja în cel de-al treile val al epidemiei de coronavirus.

Dr. Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovații în Medicină, a declarat pentru RADOR, că România se află deja în cel de-al treilea val al epidemiei de coronavirus. Mai mult de atât acesta este de părere că acest al treilea val a ăînceput în urmă cuu două-trei săptămâni.

Te-ar mai interesa: Medic neurolog celebru recomandă cel mai bun “supl...

„Cred că acest val trei a început de fapt în urmă cu două-trei săptămâni. Doar că în cifre, în aceste cifre raportate creșterea se vede abia în ultima săptămână. Noi suntem încă în situația în care testăm mai puțin decât recomandă Centrul European pentru Controlul Bolilor. De aceea și numărul de cazuri diagnosticate zilnic este la un nivel relativ redus faţă de cifrele cu care eram obișnuiti în toamnă, la valul doi.

Însă dacă ne uităm la numărul de internări în secțiile de ATI, vom vedea că acolo niciodată nu am sau… Foarte puține zile au scăzut sub 900 de persoane care au nevoie… Iar acesta este un indicator, cred eu, extrem de fidel. Deci, da, suntem la începutul valului trei”, a declarat dr. Marius Geantă.

Te-ar mai interesa: Sirop magic pentru tusea seacă. Lidia Fecioru: E f...

Dr. Marius Geantă: Există această coincidenţă, între deschiderea şcolilor şi creşterea numărului de cazuri

Cât despre factorii care ar fi putut duce la creșterea numărului de infectări din ultima perioadă, președintele Centrului pentru Inovații în Medicină consideră că este vorna de redeschiderea școlilor și de aglomrerarea pe pârtiile de ski.

„Ar trebui cumva să ne lămurim pe care este cauza acestei creşteri a numărului de cazuri în ultimele două săptămâni, pentru că există această coincidenţă, aş numi-o eu, la acest moment, între deschiderea şcolilor şi creşterea numărului de cazuri. Pe de altă parte, am văzut cât de mult au fost asaltate de exemplu pârtiile sau staţiunile montane în aceeaşi perioadă. E de văzut de ce e atât de important.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 ianuarie. Zodia care primește azi o su...

Pentru că dacă se va pune problema luării unor măsuri mai stricte de închidere sau de limitare a unor anumite activităţi, trebuie, cum să spun, ales cu foarte mare grijă. Una este să reînchidem şcolile, alta este să limităm activităţile, eu ştiu, de tipul acesta HoReCa sau în staţiunile turistice. Sper ca Institutul de Sănătate Publică să poată să vină cu genul acesta de informaţii în perioada următoare, care ne vor ajuta pe toţi”, este de părere acesta.

Te-ar mai interesa: Alimentația în funcție de grupa de sânge. Care sun...

Despre campania de vaccinare: „Suntem cumva într-o situație paradoxală”

În ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus din punctul de vedere al campaniei de vaccinare anti-covid în România, dr. Marius Geantă spuune că, în mod paradoxal, oamenii vor să se vaccineze în număr din ce în ce mai mare. Dar nu mai găsesc locuri pentru programare.

„Suntem cumva într-o situație paradoxală. Dacă ne gândim la modul în care priveam situația de exemplu în luna noiembrie sau decembrie. Acum vedem o dorință din ce în ce mai mare. ( …) se vede și în sondaje, a oamenilor și al românilor, de a se vaccina, de accea, imediat ce apar locuri, practic sunt ocupate.

Te-ar mai interesa: O zodie este atenționată. Numerolog: Fiţi rezisten...

Pe de altă parte, limitările campaniei de vaccinare țin de capacitatea companiilor de a livra dozele pe care și le-au asumat contractul. Și am văzut date că una dintre companii – AstraZeneca pare că și în simestrul doi va livra în jumătate din ceea ce și-a asumat în Uniunea Europeană.

De fapt discuția este puțin mai largă. Pentru că Uniunea Europeană de fapt depinde de companii farmaceutice care sunt în Statele Unite. Sau în cazul AstraZeneca, în Marea Britanie. Chiar dacă /…/ în Uniunea Europeană, de fapt nu sunt niște companii europene. Și atunci aceste companii evident prioritizează și vedem în Statele Unite, campania de vaccinare chiar a luat avânt”, a mai spus

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private