Sari la conținut

Medic român, semnal de alarmă: „Urmează o creştere a numărului de cazuri de boli cardiovasculare în urma pandemiei”

Medic român, semnal de alarmă: „Urmează o creştere a numărului de cazuri de boli cardiovasculare în urma pandemiei”.

Medicul Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, atrage atenția asupra unui fapt îngrijorător. Geantă spune că urmează un val al cazurilor de boli cardiovasculare în urma pandemiei.

Dr. Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină: „Trebuie să ne pregătim pentru un vaccin mult mai eficient“

Medic român, semnal de alarmă: „Urmează o creştere a numărului de cazuri de boli cardiovasculare în urma pandemiei”

Medicul citează un studiu publicat în revista Nature, potrivit căruia insuficienţa cardiacă şi accidentul vascular cerebral sunt mai frecvente la persoanele care au avut COVID-19, faţă de cele care nu s-au infectat niciodată cu SARS-CoV-2.

Insuficienţa cardiacă şi accidentul vascular cerebral sunt mai frecvente la persoanele care au avut COVID-19, faţă de cei care nu s-au infectat niciodată cu SARS-CoV-2, conform unui studiu publicat în Nature.

Riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare timp de cel puţin un an după diagnosticul de infecţie cu SARS-CoV-2 este mai ridicat chiar şi la pacienţii care au trecut prin forme uşoare de COVID-19.

Riscul este ridicat şi la persoanele cu vârste sub 65 de ani şi care nu prezintă factori de risc adiţionali, precum obezitatea, diabetul sau fumatul.

În acest context, sistemele de sănătate ar trebui să se pregătească de o creştere a numărului de cazuri de boli cardiovasculare în urma pandemiei COVID-19”, a scris Marius Geantă pe pagina sa de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.