Sari la conținut

Dr. Mihai Craiu avetizează: Copiii cu mai mult de trei bronșiolite au altă boală!

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Mihai Craiu

Dr. Mihai Craiu, medic pediatru, a făcut precizări cu privire la copiii care ajung des la doctor cu bronșiolită. Medicul spune că un copil care are trei sau mai multe „bronșiolite” de fapt are ALTĂ boală.

În această situație, dr. Mihai Craiu îi avertizează pe părinți, le spune că cei mici nu trebuie să fie tratați acasă, ci să meargă cu ei la medic.

25-30% din sugari pot prezenta un episod de wheezing

„Cifra zilei este TREI

Un copil care are 3 sau mai multe „bronșiolite” de fapt are ALTĂ boală.

Aceasta se numește „wheezing recurent” și reprezintă … o familie întreagă de boli. Nu este o boală unică!

Cel puțin un episod de wheezing – respirație șuierătoare/fluierătoare – pot să aibă jumătate din copii, până să ajungă la școală.

25-30% din sugari pot prezenta un episod de wheezing în primul an de viață.

Dar nu sunt toate aceste maladii „bronșiolită”.

Multe cauze pot produce wheezing recurent, dar, printre cele mai frecvent întâlnite, se numără astmul, alergiile, refluxul gastro-esofagian, diversele infecții respiratorii etc.”, atrage atenția medicul pediatru.

Dr. Mihai Craiu: Vă rog să țineți minte cifra TREI și să acționați în consecință!

Dacă al dumeavoastră copil are 3 sau mai multe „bronșiolite” adresați-vă medicului pentru a găsi cauza reală a bolii”, conchide medicul, pe un cont de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel