Sari la conținut

Elementul miraculos care crește imunitatea copiilor. Mihai Craiu: Chiar face diferența

Elementul miraculos care crește imunitatea copiilor. Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă în ceea ce privește produsele menite să întărească imunitatea copiilor.

Din dorința de a avea copii sănătoși și fericiți, părinții sunt tentați să cheltuie mulți bani pe diverse produse care garantează o sănătate de fier.

Elementul miraculos care crește imunitatea copiilor. Mihai Craiu: Chiar face diferența

În ceea ce privește creșterea imunității, „se întâmplă că se liniștesc părinții, pentru că simt că și-au făcut datoria”, a punctat medicul pediatru.

Produsele pentru creșterea imunității nu scad zilele de spitalizare, mai susține medicul.

„În niciun fel de studiu clinic, în niciun climat, pe nicio durată de timp, nu s-a observat scăderea numărului de zile de spitalizare sau de boală acută la un copil care primește versus care nu primește.”

Singurul lucru care face diferența și care poate fi numit „element miraculos”, este mișcarea în aer liber și vitaminele C și D.

„Elementul miraculos care face diferența este mișcarea în aer liber pentru copilul de grădiniță, care chiar trebuie să se miște.

Și dacă trebuie să dăm ceva, există dovezi numai pentru vitaminele C și D, și date cu sfatul medicului, nu haotic sau că ni se pare că ar avea copilul un fel de deficit”, a spus pediatrul, potrivit DC Medical.

Mitul „tras de curent“, demontat

Mihai Craiu a demontat mitul cunoscut de cea mai mare parte dintre români, părinți sau nu, cel privind răcitului pentru că „ne-a tras curentul“.

„Ne îmbolnăvim de la virusuri, bacterii, paraziți, de la musafiri nedoriți în corpul nostru care intră prin căile aeriene.

În cazul unei clase, care este cu ușile și ferestrele perfect închise, ca să nu ne tragă curentul, concentrația de particule mici care pot căra virusurile sau bacteriile pe care noi le scoate din căile aeriene, prin actul respirator normal, pe măsură ce avansăm în oră, după 10, 20, 50 de minute este din ce în ce mai mare.

Probabilitatea de a lua o doză infectantă, de orice fel de musafir nedorit, este cu atât mai mare cu cât durează mai multe ore de geam închis“, a mai spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel