Sari la conținut

Dr. Mihai Craiu: „Dracul nu este atât de negru, copiii trebuie să …”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Mihai Craiu

Medicul pediatru Mihai Craiu a prezentat un studiu realizat la New York care demonstrează că sindromul inflamator multisistemic, asociat COVID-19, poate fi tratat în cazul copiilor și nu trebuie să reprezinte un motiv de îngrijorare pentru părinți. Acest studiu vine în contextul începerii școlii, care a creat o sumedenie de controverse în rândul părinților.

„Legat de infecția cu SARS-CoV-2 la copil există și vești bune.

Unul din motivele de îngrijorare majoră legate de evoluția maladiei COVID-19, la copil, în condițiile apariției variantei Delta și a apropierii momentului începerii școlii, îl reprezintă MIS-C (Sindromul Inflamator Multisistemic asociat temporal maladiei COVID-19).

Acest articol recent din Pediatrics prezintă evoluția în timp a tuturor celor 45 de copii internați cu MIS-C la spitalul Presbyterian din New York.

Aceștia au fost urmăriți mai multe luni și doar unul singur a continuat să prezinte disfuncție ventriculară la mai mult de 4 luni de la debutul bolii.

Această evoluție favorabilă trebuie privită în contextul incertitudinilor de tratament de la acel moment și prin severitatea mare a pacienților incluși în studiu.

Acum știm cum poate fi tratat MIS-C la copil.

Un nou studiu similar ar arăta probabil rezultate și mai bune.

CONCLUZIE – Dracul nu este atât de negru! Iar copiii trebuie să meargă la școală!

Trebuie doar să avem așteptări rezonabile, să ne protejăm corespunzător locului unde ne aflăm și situației epidemiologice din acel loc și să ascultăm specialiștii.

Căci marii „experți” în vândut basme vor continua să vă umple capul cu teorii ale conspirației și în viitor. Doar trebuie să trăiască si ei din ceva…”, scrie medicul Miahi Craiu pe Facebook.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel