Sari la conținut

Dr. Oz. Trusă naturală de prim ajutor, pentru durere de gât, balonare sau migrene

Ulei de menta
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ultilizarea uleiului de menta pentru operatiile pe cord deschis

Dr. Oz. Trusă naturală de prim ajutor, pentru durere de gât, balonare sau migrene

Doctorul Mehmet Oz, cunoscut drept dr. Oz, este unul dintre cei mai celebri doctori din SteteleUnite ale Americii. Acesta și-a câștigat notorietatea în urma aparițiilor televizate, prin stilul nonconformist și asumat de a populariza medicina pe înțelesul oamenilor simpli.

Acesta a prezentat, printre altele, o listă de remedii naturale, pe care oricine le pate folosi în cazuri de urgență medicală sau cosmetică.

Dr. Oz. Trusă naturală de prim ajutor, pentru durere de gât, balonare sau migrene

1. Migrene

Potrivit dr. Oz, o soluţie rapidă şi ieftină pentru migrene este uleiul esenţial de mentă. Este un produs natural pe care îl poţi păstra în casă pentru situaţiile în care te confrunţi cu migrene. Cum poți să-l folosești?

Ce ai de făcut? Masează câteva picături de ulei esențial de mentă, amestecat cu câteva picături de ulei de măsline sau de cocos, pe tâmple. Lasă-l, mai apoi, să acţioneze 15-30 de minute. Acesta calmează nervii, datorită proprietăţilor antiinflamatorii.

2. Balonare

Unul dintre cele mai bune remedii împotriva balonării este ceaiul de păpădie. Acesta are un efect diuretic blând şi elimină din apa reţinută de corp. Mai mult de atât, substanţele sale ajută la stimularea bilei, lucru care favorizează digestia alimentelor grase care pot accentua senzaţia de balonare.

Pentru persoanele care au probleme cu digestia şi fierea, dr. Oz recomandă zilnic câte o cană cu ceai de păpădie.

3. Durerea de spate

Masajul, uleiul de mentă şi gheața. Iată doar câteva dintre cele mai utile soluţii pentru a alina durerea de spate.

Ce trebuie să faci? Amestecă o cană de apă cu două picături de ulei de mentă şi toarnă într-o tavă pentru gheaţă, după care lasă la congelator. Masează spatele cu aceste cuburi de gheaţă pentru a alina durerea de spate.

4. Durerea de gât

Este indicat să păstrezi un sirop preparat în casă, ca să-l ai la îndemână pentru durerile de gât.

Cum se realizează siropul? Dr. Oz recomandă să amesteci 1/4 linguriţă cu piper cayenne cu 1 linguriţă de oţet de mere, 2 linguri cu apă şi 1 lingură cu miere de albine.

5. Tenul lipsit de strălucire

Ca să ai un ten strălucitor, Dr. Oz recomandă folosirea maionezei. Maioneza este un produs care păstrează elasticitatea pielii şi îi redă strălucirea, datorită uleiului de soia.

6. Părul uscat şi deteriorat

Dr. Oz susține că uleiul de măsline hidratează intens părul şi-i redă strălucirea.

Ce trebuie să faci? Masează puţin ulei de măsline în păr şi acoperă cu un prosop. Lasă să acţioneze 10 minute, după care spală părul cu şampon şi foloseşte un balsam.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: