Sari la conținut

Dragostea este cel mai bun leac, care vindecă orice boală! Ce se întâmplă în corpul nostru când iubim este uimitor

Dragostea este panaceu universal, în caz că cineva nu știe. Procesele care se întâmplă în organism sunt unice atunci când iubim.

Practic, iubirea ne ține departe de boli și tot iubirea ne ajută să le vindecăm. Cuplurile care se sărută mult și constant au niveluri mai scăzute ale colesterolului.

Oamenii de știință au studiat ce se petrece în corpul uman atunci când iubim. De ce este dragostea magică!

Când iubim, lumea pare mai frumoasă! Se întâmplă modificări ale percepției, dar există și numeroase beneficii pentru sănătatea fizică, potrivit DailyMail.

Când ne îndrăgostim, 12 regiuni ale creierului lucrează împreună. Dopamina ne inundă și reglează răspunsurile emoționale. Un studiu științific arată că ne scade tensiunea, atunci când ne îndrăgostim.

Se pare că dragostea îmbunătățește starea de sănătate, începând cu reglarea tensiunii arteriale și terminând cu reacțiile alergice.

Îndrăgosteala este rezultatul unei munci comune a 12 regiuni din creier, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Virginia. Ei spun că schimbările încep să se vadă în activitatea cerebrală încă de la primele săgeți ale lui Cupidon!

Ne inundă dopamina, care reglează răspunsurile emoționale și oxitocina, hormonul îmbrățișării, care ne induce sentimentul de încredere și siguranță și reduce anxietatea.

Ăsta este unul dintre motivele pentru care oamenii de știință au remarcat că dragostea poate regla valorile tensiunii arteriale. Hormonii secretați atunci când ne atingem sunt benefici stării de sănătate.

Iubirea are efecte atât emoționale, cât și fizice, spune prof. Sir Cary Cooper, de la Universitatea din Manchester.

”Sunt implicați mulți factori, printre care sistemul imunitar și hormonii.”

Dacă iubim, putem lupta mai bine cu infecțiile din organism, un studiu făcut pe 50 de femei arată că acelea care s-au îndrăgostit au suferit modificări genetice și au scăpat de virusuri și infecții.

Mulți specialiști pun totul pe seama dopaminei, una dintre substanțele chimice din creier. Despre acest hormon se știe că este responsabil de plăcere.

Apoi se vorbește despre uriașele beneficii ale sărutului! Un studiu din 2006 realizat în Journal of Psychosomatic Research a constatat că 30 de minute de sărutări au redus producția de histamină – o substanță chimică pompată ca răspuns la un alergen – care declanșează simptomele alergiei.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: