miercuri, martie 22, 2023

În aceste vremuri grele și încercate, multă lume și-a găsit o alinare în credință, speranța și rugăciunea fiind cele ce i-a ținut pe mulți pe linia de supraviețuire. Din fericire, au existat și preoți duhovnici care au fost alături de enorași indiferent de situația pe care au fost nevoiți să o traverseze.

Un astfel de preot este părintele Radu Rus, care slujește la Biserica cu Lună din Oradea.

Te-ar mai interesa: Rolul markerilor tumorali în diagnosticul bolilor ...

Radu Rus, vicar eparhial: „Trăim vremuri foarte complicate și foarte delicate. E nevoie pentru a ne regăsi în peisajul acesta tulbure, pentru a ne regăsi echilibrul și așezarea, e nevoie de credință, pentru din credință ne vine speranța și nădejdea de mai bine, de fiecare dată”.

Preotul Rus povestește cu tristețe în glas cât de marcat este de dramele generate de această pandemie. Acesta vorbește cu durere despre povestea unei mame și a fiului ei, ambii infectați cu noul coronavirus. Au plecat amândoi la spital și aceea a fost ziua în care s-au văzut pentru ultima dată. Fiul a pierdut lupta cu virusul chiar de ziua mamei lui, conform Digi24.

Te-ar mai interesa: Dispneea este simptomul alarmant ce indică un canc...

Radu Rus, vicar eparhial: „Fiul care-și pierde viața chiar în ziua de naștere a mamei lui, fără ca ea să știe, erau internați în saloane separate. Mama află în final, singurul fiu, am sunat-o ca să o încurajez, să ii spun o vorba de alinare, atât cât se poate alina omul în astfel de clipe grele, și care mi-a oferit o lecție de viață.

Nu știu dacă ar fi reușit să rămână într-un echilibru al vieții fără această încredere că merge copilul ei într-o viață mai bună. Așa mi-a și spus: am convingerea și încredințarea că Dumnezeu l-a vrut mai aproape de el decât a fost în lumea aceasta. Și dacă Dumnezeu mi l-a dăruit atunci când mi l-a dăruit, am încredințarea că s-a întors la Dumnezeu și îi este bine acolo.”

Te-ar mai interesa: Carmen Harra, previziuni sumbre: „Trebuie să ne pr...

Pandemia ne-a răpit multe, spune părintele Rus, dar nu și speranța.

Radu Rus, vicar eparhial: „Rămâne echilibrul pe care ți-l aduce credința și speranța că dincolo de orice ajutorul lui D-zeu în viețile noastre rămâne, este unul constant, chiar dacă sunt momente în care ni se pare că nu simțim prezența lui Dumnezeu în viețile noastre. (…) Am fost martor al suferinței generale a comunității de credincioși, care nu și-au putut trăi credința plenar, n-au mai putut participa la slujbele bisericii și am fost martor al unor drame personale legate de dispariția unor persoane dragi din familiile enoriașilor noștri”.

Te-ar mai interesa: Cea mai TOXICĂ băutură alcoolică. Riscul de a face...

Părintele Rus s-a vaccinat, la fel și toți ai lui. Crede cu tărie că doar om cu om putem opri pandemia.

Radu Rus, vicar eparhial: „Dacă avem perspectiva veșniciei în viața noastră, dacă trăim cu gândul acesta că indiferent ce ni se întâmplă în viață, pe acest Pământ, nu se termină totul aici, nu e finalul, asta ne dă speranță, putere, încredere, să depășim mai ușor situațiile de criză”.

Te-ar mai interesa: Încep să se adeverească previziunile lui Nostradam...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private