Sari la conținut

Dramatic! Un judecător a decis că tratamentul de întreținere a vieții pentru un băiat de 12 ani, poate înceta. Acesta a participat la o provocare ONLINE în care și-a ținut respirația până la leșin

Dramatic! Un judecător a decis că tratamentul de întreținere a vieții pentru un băiat de 12 ani, poate înceta. Acesta a participat la o provocare ONLINE în care și-a ținut respirația până la leșin

Uneori justiția este cu adevărat oarbă! Marea Britanie este zguduită de cazul dramatic prin care trece un băiat de 12 ani, Archie Battersbee, care este menţinut în comă, într-un spital din Londra, din aprile.

În ziua de 7 aprilie, părinții și-au găsit fiul inconştient acasă, iar acesta nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa de atunci.

Mama băiatului, Hollie Dance, a declarat că el ar fi participat la o provocare online care consta în a-şi ţine respiraţia până la leşin.

Hollie Dance with her son Archie

Dramatic! Un judecător a decis că tratamentul de întreținere a vieții pentru un băiat de 12 ani, poate înceta

Din păcate, justiția din Marea Britanie a respins luni un recurs de ultim moment împotriva opririi îngrijirilor lui Archie Battersbee, considerat în stare de moarte cerebrală de căre medici. Lupta părinţilor săi prezintă un mare interes în Regatul Unit, relatează AFP.

Hollie Dance consideră că oprirea îngrijirilor este o hotărâre de o „cruzime extraordinară”.

„Archie are dreptul să vadă hotărârile cu privire la viaţa şi la moartea sa (…) examinate de către un organism internaţional de apărare a drepturilor omului”, a declarat ea.

El este considerat de către medici în moarte cerebrală, iar justiţia britanică a autorizat spitalul, la jumătatea lui iulie, să pună capăt îngrijirilor care-l menţin în viaţă.

Părinţii săi – susţinuţi de către o organizaţie creştină – spun că vor să-i lase toate şansele posibile şi că au constatat semne de viaţă.

Tratamentele urmau să fie întrerupte luni, la ora 14.00, însă părinții au sesizat, într-un recurs al ultimei şase, Comitetul ONU al Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, care a cerut vineri Guvernului britanic „să se abţină să-i retragă lui Archie orice tratament de menţinere în viaţă” pe peroada în care-i studiază dosarul.

Link Full Video desafio del apagon archie battersby que le paso » NewsMixed- newspolitics » Newspolitics – VIRAL BIHAR

„Nu există nicio cale de recuperare”, spun specialiștii

Guvernul  Marii Britanii a refuzat să se implice în acest caz și a transferat de urgenţă această cerere a ONU justiţiei.

Însă Curtea de Apel a refuzat luni să amâne hotărârea peste ora 12.00, marţi, oferind astfel o mică amânare pentru ca familia dă formuleze alte recursuri.

„Sistemul său, organele sale şi inima sa sunt pe cale să se stingă”, estimează judecătorul Andrew McFarlane.

Avocatul părinţilor, Edward Devereux, a estimat, înainte de pronunţarea hotărârii, că o respingere a cererii Comitetului ONU ar constitui o ”încălcare flagrantă şi inacceptabilă a dreptului internţional”.

Însă tratatul „nu face parte din legea Regatului Unit (…) şi nu este potrivit ca această Curte să aplice un tratat internaţional neîncorporat (în lege) în procesul său decizional”, a subliniat judecătorul.

Judecătorul Hayden a spus că dovezile arată că Archie a suferit o „rănire semnificativă” în „mai multe zone” ale creierului său și nu „și-a recăpătat conștientizarea în niciun moment”.

„Mama lui Archie l-a descris ca pe un luptător și nu mă îndoiesc că a fost”, a spus judecătorul, potrivit BBC. „Dar lupta, dacă poate fi caracterizată în mod corespunzător ca atare, nu mai este sub controlul lui Archie”.

El a spus că dovezile medicale au arătat că îmbunătățirea stării lui Archie „nu este posibilă” și că „nu există nicio speranță de recuperare”.

Judecătorul a spus că a ajuns la concluzii cu „profund regret”. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel