Sari la conținut

Dumitru Constantin Dulcan, victimă a fake news-ului pe internet: „Am început demersurile legale pentru a opri această MINCIUNĂ”

Constantin Dulcan
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Lista medicamentelor esențiale, dar nedisponibile în farmacie

Dumitru Constantin Dulcan, victimă a fake news-ului pe internet: „Am început demersurile legale pentru a opri această MINCIUNĂ”.

Tot mai multe personalități românești care se bucură de credibilitate și respect sunt victime ace unui fenomen din ce în ce mai îngrijorător.

Prof. Dumitru Constantin Dulcan, autorul multor lucrări cu conținut eseistic și filosofic, printre care și „Gândirea omului modern” și „Inteligența Materiei”, atrage atenția că există oameni care îi „fură” imaginea, pentru a-și promova produsele.

Dumitru Constantin Dulcan, victimă a fake news pe internet: „Am început demersurile legale pentru a opri această MINCIUNĂ”

Avertismentul a fost făcut prin intermediul unui comunicat postat pe pagina de Facebook a profesorului Dulcan.

„Doamnelor/Domnilor,

În ultima perioadă circulă pe Internet o reclamă la un medicament pentru afecțiuni oculare în care este folosită imaginea Domnului Profesor -. Sunt informații false despre domnia sa, în care i se atribuie statutul de medic oftalmolog care vă recomandă acel tratament.

Prin acest mesaj vă aducem la cunoștință faptul că respectiva reclamă este un fals și acele recomandări nu sunt din partea domnului profesor.

Am început demersurile legale pentru a opri această minciună.

Vă rugăm să nu accesați reclama și, dacă aveți posibilitatea, să raportați acest abuz la Facebook și Google.

Domnul Profesor Dumitru Constantin-Dulcan vă transmite că nu a promovat niciodată vreun produs medical (sau de altă natură) și vă asigură de toată recunoștința pentru înțelegerea și sprijinul domniilor voastre.

Din păcate, cu această situație denigratoare se confruntă și alte personalități ale medicinei românești. Amintim un comentariu al unei cititoare: „Până unde se poate merge?”

Orice distribuire a acestui anunț ne ajută să stopăm această înșelăciune care aduce prejudicii reputatului medic neurolog și psihiatru, omului de știință, scriitorului și autorului nostru: Dumitru Constantin-Dulcan”, se arată în comunicat.

Victima aceluiași furt de imagine a fost și medicul Monica Pop, care le-a atras atenția urmăritorilor să fie vigilenți la anumite reclame și știri. Pop a transmis un avertisment potrivit căreia imaginea i-a fost folosită într-o înșelătorie care circulă în social media. Doctorul ar promova medicamente pentru slăbit.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel