duminică, septembrie 27, 2020

Durata normală contact intim. Deși mulți sunt de părere că un act intim reușit trebuie să dureze toată noaptea, specialiștii sunt de altă părere.

Durata ideală a unui contact intim reuşit este între 3 şi 13 minute, este concluzia cercetătorilor americani de la “Society for S Therapy and Research”, care au realizat un studiu pe un eşantion de 1.752 de cupluri. Astfel, durata medie este undeva la mijloc, adică în jur de şapte minute. Subiecţii chestionaţi aveau vârste între 20 şi 45 de ani. Medicii români sunt de acord cu aceste statistici, dar spun că trebuie modelate de la cuplu la cuplu.

Citește și:

“Un timp record de 1-2 minute este mult prea scurt pentru un act intim satisfăcător. În acest caz este vorba despre ejaculare precoce. Pe de altă parte, dacă o partidă depăşeşte 13 minute, atunci devine prea lungă”, atrage atenţia dr. Dan Pereţianu, endocrinolog.

Durata normală contact intim

Cercetările au arătat că femeile au nevoie de aproximativ şapte minute pentru a atinge plăcerea maximă. Astfel, majoritatea femeilor au interpretat acest lucru greşit: dacă nu au atins punctul culminant în şapte minute, atunci este ceva în neregulă cu ele.

Citește și:

Mai mult, bărbaţii au înţeles că dacă “împing” actul intim dincolo de cele şapte minute, şansele ca partenerele lor să ajungă la plăcerea maximă sunt cu atât mai mari.

Niciuna din aceste interpretări nu este corectă, atrage atenţia dr. Barbara Keesling, autoarea cărţii “Plăcerea intimă”. Dacă unele femei pot avea climax în scurt timp de la penetrare, altele vor avea mult după ce trec cele şapte minute. Altele nu vor avea avea  deloc, indiferent de durata actului intim.

Citește și:

“Dacă după 10-12 minute nu au au atins plăcerea maximă, e clar că nu vor mai face-o”, adaugă specialistul Pereţianu.

Totul depinde de anatomia proprie, de libidou, de tensiunea şi frustrările acumulate.

Parteneri