Sari la conținut

Durere de cap: semnele de avertizare că durerea indică meningită! Mergeți imediat la Urgențe!

De la  deshidratare la o postură proastă, pot exista o mulțime de motive în spatele unei dureri de cap. Cu toate acestea, un expert a avertizat că durerile de cap pot semnala uneori afecțiuni mai grave, inclusiv meningita. Iată cum să descoperiți semnele de avertizare că dumneavoastră sau copilul dumneavoastră ați dezvoltat această afecțiune.

„Majoritatea durerilor de cap nu sunt grave și vor dispărea de la sine”, a declarat pentru Express.co.uk, farmacistul șef de la Boots, Marc Donovan. „Adesea pot dura între 30 de minute și câteva ore și pot fi tratate acasă.” Dar, uneori, în spatele unei dureri de cap se află ceva mai grav, a avertizat expertul.

Meningita este una dintre afecțiunile de bază care ar putea prezenta o durere de cap.

Dacă nu știți, meningita descrie o infecție a membranelor protectoare care vă înconjoară creierul și măduva spinării – cunoscută și sub numele de meninge.

În timp ce meningita poate viza pe oricine, ea apare cel mai frecvent la copii și adulți tineri, explică NHS.

Poate cea mai înfricoșătoare parte a acestei afecțiuni este necesitatea de a acționa urgent, deoarece meningita poate fi „foarte gravă dacă nu este tratată rapid”.

Cum să depistați o durere de cap meningită

Domnul Donovan a explicat că dacă aveți această afecțiune, durerea de cap va fi însoțită de alte semne, care transmit un semnal de alarmă.

El a spus: „Dacă durerea de cap este extrem de dureroasă însoțită de pierderea vederii, senzație de somnolență sau confuzie, probleme bruște de a vorbi sau de a-ți aminti lucruri, o temperatură foarte ridicată și simptom de meningită sau partea albă a ochiului este roșie, ar trebui să suni la 112 sau  să mergi imediat la Urgențe.”

Este important să acționați rapid, deoarece meningita poate chiar pune „în pericol viața”.

Acest lucru se întâmplă atunci când infecția declanșează otrăvirea sângelui (septicemia), care poate duce la leziuni permanente ale creierului sau nervilor.

Din fericire, te poți vaccina împotriva infecției, care poate oferi un anumit nivel de protecție.

Pe lângă semnele de avertizare pe care farmacistul le-a enumerat, NHS adaugă următoarele simptome:

  • Eczemă
  • Gat intepenit
  • Antipatie pentru luminile puternice
  • Convulsii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel