Sari la conținut

Bolile pe care le poate ascunde o durere la nivelul vezicii urinare

Durere la nivelul vezicii urinare
Sursă foto: Stock Photos
Bolilele care se ascund în spatele unei dureri de vezică urinară

Vezica urinară face parte din sistemul urinar. Este un organ muscular gol folosit pentru a stoca urina. Pe măsură ce urina vă umple vezica urinară, mușchii vezicii urinare se relaxează, permițând vezicii să se extindă. În timpul urinării, mușchii se contractă și împing urina prin sistemul tractului urinar și în afara corpului. De obicei, nu sunteți conștient de vezica urinară până când aceasta devine plină și trebuie să urinați. Când se întâmplă acest lucru, este posibil să simțiți o presiune pe măsură ce vezica urinară devine grea și mușchiul se extinde. Dacă această greutate se transformă în durere, îți poate afecta negativ viața și te poți întreba de ce mă doare vezica urinară?

Ai nevoie bruscă de a urina de mai multe ori pe oră? Simți că ai în mod constant o infecție a tractului urinar? Ce înseamnă când te doare vezica urinară? Iritația vezicii urinare se poate datora mai multor motive. Este posibil să fiți înclinat să cunoașteți cauza durerii de vezică urinară.

Iată principalele motive pentru care vă doare vezica urinară și câteva simptome pe care le puteți experimenta.

Hiperplazia benignă de prostată

Hiperplazia benignă de prostată (HBP) determină o mărire a prostatei. Simptomele HBP includ incapacitatea de a urina, pierderea controlului, urinarea frecventă, fluxul slab, dificultăți de mers și excursii nocturne la baie.

HPB poate duce la pietre la vezica urinară, retenție urinară și infecții ale tractului urinar, care pot provoca dureri ale vezicii urinare.

Cancerul vezicii urinare

Cancerul vezicii urinare este carcinomul cu celule scuamoase, carcinomul cu celule tranziționale, adenocarcinomul și alte tipuri de cancer care își au originea în vezică.

Cancerul vezicii urinare cauzează mai multe simptome neplăcute, inclusiv durere de vezică urinară, durere în timpul urinării, probleme la urinare, dureri de spate și sânge în urină.

Pietrele vezicii urinare

Calculii vezicii urinare sunt depozite minerale cauzate de deshidratare si urina concentrata. Mineralele precum calciul și magneziul se cristalizează, formând pietre la vezica urinară.

Simptomele includ urinare dureroasă, dureri de vezică urinară, dureri abdominale inferioare, urinare frecventă și dureri de spate. Când simptomele încep să apară pentru prima dată, vă puteți întreba de ce mă doare vezica urinară. În timp, durerea și alte simptome vor începe să se agraveze.

Deshidratare

Deshidratarea a fost asociată cu durerea vezicii urinare. Mulți oameni se plâng că îi doare vezica urinară după ce urinează.

Când sunteți deshidratat, urina poate deveni acidă și poate provoca arsuri la urinare. Puteți reduce riscul de deshidratare consumând multe lichide în fiecare zi.

Consumul de apă elimină toxinele din organism, inclusiv din tractul urinar.

Alimente picante, acide sau citrice

Anumite produse alimentare pot duce la o vezică urinară dureroasă. Acestea includ alimente picante, alimente acide și citrice.

În plus, aditivii alimentari și conservanții pot provoca spasme ale vezicii urinare.

Unele dintre cele mai comune alimente problematice includ alcoolul, îndulcitorii artificiali, băuturile cu cofeină, ciocolata, alimentele și sucuri cu citrice, murăturile și roșiile.

anatomia tractului urinar la femei
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Cistită interstițială

Cistita interstițială este o afecțiune cronică, dureroasă a vezicii urinare cauzată de inflamația și iritația vezicii urinare. Se estimează că 3 până la 8 milioane de femei și 1 până la 4 milioane de bărbați au cistita interstițială în Statele Unite.

Această afecțiune cronică determină rigidizarea vezicii urinare, ceea ce îngreunează vezica urinară să se extindă atunci când se umple cu urină. Pe măsură ce vezica urinară se umple, este posibil să aveți dureri în abdomen, inghinal sau spate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel