marți, mai 30, 2023

Simptomele colesterolului ridicat apar doar în cele mai grave cazuri.

Pacienții cu un nivel ridicat de colesterol sunt în general subtratați din cauza lipsei de simptome evidente ale acestei afecțiuni. Această caracteristică fără simptome a afecțiunii înseamnă că multe persoane sunt lăsate netratate până când prezintă un risc ridicat de a suferi un eveniment cardiac, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. În cazurile severe, însă, simptomele colesterolului ridicat pot apărea din cauza măririi ficatului și a splinei.

Te-ar mai interesa: Camera Deputaților amână să voteze proiectul de le...

Trigliceridele și colesterolul și două tipuri majore de grăsimi pe care organismul se bazează pentru energie și pentru a proteja organismul de frig.

Aceste grăsimi și proteine care circulă în fluxul sanguin formează propriile lipoproteine, care ajută la distingerea colesterolului rău de cel bun.

Mount Sinai explică: „Una dintre ele este lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL). Este cunoscut ca fiind colesterolul „rău”, deoarece crește riscul unui atac de cord. În mod ideal, ar trebui să fie mai mic de 130 mg/dl”.

Atunci când există prea mult colesterol în fluxul sanguin, organismul devine predispus la dezvoltarea mai multor depozite de grăsime în vasele de sânge.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

În cele din urmă, aceste depozite se lipesc de pereții interiori ai arterelor și îngustează pasajele, limitând cantitatea de sânge pe care vasele o pot găzdui.

pancreas
Pancreasul este a doua glandă ca mărime din sistemul digestiv, având o formă plată şi alungită, 12-15 centimetri lungime şi o greutate între 70 şi 110 g. Este situat în cavitatea abdominală, între duoden şi splină

Te-ar mai interesa: Cum arată negii cancerigeni din zona intimă. Medic...

„Durerea severă” ar putea fi un semn de avertizare al nivelului ridicat de colesterol

Cedars-Sinai adaugă: „Nu există simptome ale colesterolului ridicat, cu excepția cazului în care afecțiunea este severă.

„În astfel de cazuri, se pot forma depozite de grăsime la nivelul tendoanelor și al pielii sau chiar pot provoca dureri severe de stomac din cauza unui ficat sau a unei spline mărite.”

Umflarea sau durerea abdominală fără un motiv aparent pot apărea atunci când vasele de sânge cu trigliceride sunt aproape sau peste 800 mg/dl.

Te-ar mai interesa: Un stomatolog atenționează: „Nu știu câți dintre v...

Aceste niveluri ridicate pot provoca, de asemenea, simptome precum dureri abdominale intense și stări frecvente de greață.

Ficatul este legat de colesterol prin faptul că este responsabil pentru producerea și eliminarea cantităților excesive de colesterol.

Atunci când o dietă este bogată în colesterol, aceasta tinde să creeze grăsime în jurul ficatului, pregătind terenul pentru afectarea ficatului și pentru boala ficatului gras non-alcoolic.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Acest lucru creează un cerc vicios, o disfuncție a ficatului poate, la rândul său, să împiedice capacitatea organului de a produce sau de a elimina colesterolul, ceea ce duce la o acumulare și mai mare.

NHS afirmă că un nivel ridicat de colesterol este cauzat de consumul de alimente grase, de lipsa de exerciții fizice, de excesul de greutate, de fumat și de consumul de alcool.

Deși se poate manifesta și în familie, majoritatea oamenilor își pot reduce colesterolul mâncând sănătos și făcând mai multă mișcare.

Directorul științific al YorktTest, doctorul Gill Hart, a declarat: „Colesterolul ridicat poate rămâne adesea tăcut, dar dacă nu este abordat poate duce potențial la un atac de cord sau la un accident vascular cerebral.

„Statisticile referitoare la tineri, în special, sunt interesante, deoarece este posibil ca cei care au între 20 și 30 de ani să nu știe că această problemă îi afectează.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private