sâmbătă, decembrie 5, 2020
Ana Maria Nitu

Există două tipuri de femei- cele care au dureri severe în ultimul trimestru de sarcină și cele care au dureri normale. În ultimul trimestru de sarcină corpul se adaptează venirii pe lume a unui bebeluș

Maria povestește cum era în a 35-a săptămână de sarcină. La un moment dat s-a trezit, s-a dat jos din pat, a făcut un pas apoi a căzut înapoi pe saltea zvârcolindu-se de durere. Era acel tip de durere localizat la nivelul pubisului pe care îl ai după ce faci un antrenament serios al coapselor.

“Abia puteam să merg. Fiecare pas se termina cu dureri severe de pelvis. Am încercat să mă întind, să fac yoga, să fac fit-ball pe o minge, dar totul era în zadar! Nimic nu mă putea scoate din starea acea”

Vestea bună este că acest tip de durere este normal în ultimul trimestru de sarcină. Deoarece regiunea pelviană este cea prin care va trece copilul când se va naște, pelvisul care este legat cu ajutorul unor ligamente și mușchi se relaxează pentru a permite copilului să treacă mai ușor. Pentru unele femei aceste transformări au loc în mod normal fără a avea dureri, însă pentru altele asta se concretizează prin dureri severe.

Tot cu pelvisul au legătură și durerile de spate, deoarece burtica determină schimbarea centrului de greutate.

 

A.

Parteneri