joi, mai 19, 2022

Eczema: 5 factori declanșatori care pot agrava simptomele și de care trebuie să ții seama.

Eczema se caracterizează printr-o afecțiune care provoacă inflamarea pielii. Cauza poate varia de la răspunsul imun la factorii de mediu.

Știați că expunerea la apă fierbinte poate provoca o apariție a eczemei? Există o varietate de factori declanșatori care pot agrava simptomele eczemei. Pentru a evita aceste declanșatoare, este important să fii conștient de ele. 

Te-ar mai interesa: De ce a murit, de fapt, fetița suspectă de hepatit...

Iată câțiva factori declanșatori ai eczemei ​​la care trebuie să fii atent:

Factori declanșatori: 1. Aer uscat

Simptomele eczemei ​​tind adesea să se agraveze în timpul iernii. Acest lucru se datorează faptului că aerul uscat îndepărtează umezeala de pe piele, lăsând-o uscată și predispusă la mâncărimi și liniuțe.

2. Transpirație și căldură

Sezonul de vară se apropie cu pași repezi și dacă sunteți pacient cu eczemă, ar putea fi timpul să întreprindeți metode pentru a proteja pielea împotriva daunelor de vară. Căldura și transpirația pot provoca eczeme, arsuri solare și alte complicații ale pielii.

Factori declanșatori: 3. Anumite țesături

Pacienții cu eczemă sunt sfătuiți să opteze pentru haine largi, deoarece anumite țesături pot declanșa o apariție a eczemei. Unele dintre aceste țesături restricționate pot include lână, poliester, nailon, mohair, raion etc.

Te-ar mai interesa: Harry și Meghan au interzis. „Inel de oțel” pentru...

4. Stresul

Sănătatea ta psihologică îți poate afecta și eczema, deoarece stresul și anxietatea pot declanșa crize de eczemă.

Factori declanșatori: 5. Săpunuri și detergenți

Săpunurile și detergenții cu parfum puternic pot duce la apariția eczemelor. Prin urmare, asigurați-vă că alegeți opțiuni care sunt sigure pentru pielea sensibilă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private