Sari la conținut

Eczeme: remedii naturale și tratamente care ajută la îmbunătățirea pielii iritate și a mâncărimilor

Eczeme: remedii naturale și tratamente care ajută la îmbunătățirea pielii iritate și a mâncărimilor

Eczema este o afecțiune a pielii în care pielea devine uscată și descuamată. Acest lucru dă naștere la roșeață și mâncărime iar, în cazuri severe, poate duce, de asemenea, la astm și febra fânului.

Cu toate acestea, nu există un remediu pentru afecțiune, aceasta poate fi controlată astfel încât afecțiunea să nu devină severă și să nu provoace leziuni grave ale pielii.

Deși nu există un tratament permanent pentru eczeme, afecțiunea poate fi ținută sub control folosind tratamente și remedii naturale.

Aruncă o privire asupra diferitelor tipuri de tratamente și remedii la domiciliu, poți apela la acestea pentru a ține starea sub control:

utilizări ale uleiului de cocos

Eczeme: remedii naturale și tratamente:   1. Ulei de nucă de cocos

Acesta are proprietăți emoliente care ajută la ca pielea să fie netedă. Când aplicați ulei de cocos pe piele, acesta tinde să acționeze asupra uscăciunii și să reducă roșeața și mâncărimea. De asemenea, acționează ca un hidratant natural pentru piele.

2. Oțet de mere

Datorită proprietăților sale antibacteriene, oțetul de mere ar putea fi considerat o opțiune bună pentru persoanele care suferă de eczeme. Adăugați oțet de mere în rutina de baie și vă va ajuta la ameliorarea stării.

Eczeme: remedii naturale și tratamente: 3. Ovăz

De asemenea, ovăzul este considerat o opțiune bună pentru persoanele care suferă de eczeme, deoarece ajută la calmarea inflamației și hidratează pielea.

4. Miere

Mierea are atât proprietăți antiinflamatorii, cât și proprietăți antibacteriene care ajută la calmarea inflamației și roșeață cauzată de această afecțiune. Aplicarea mierii pe zona afectată poate ajuta, de asemenea, la hidratarea pielii.

Eczeme: remedii naturale și tratamente: 5. Medicamente

După consultarea unui medic, s-ar putea ca acesta să vă sfătuiască să utilizați anumite unguente și să luați medicamente care vă vor ajuta la tratarea afecțiunii.

6. Terapii

Daca nu esti dispus sa folosesti medicamente, unguente si remedii naturiste, ai putea la fel de bine sa optezi pentru terapii dupa ce ai avut o consultatie corespunzatoare cu medicul tau. Terapiile precum terapia cu lumină și pansamentele umede ajută la calmarea stării.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel