Sari la conținut

Efectul surprinzător pe care îl are acest condiment asupra cardiacilor

durere de piept
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Semnal de alarmă pentru stop cardiac

Efectul surprinzător pe care îl are acest condiment asupra cardiacilor!

Ierburile și condimentele nu se folosesc doar în bucătărie pentru a da gust mâncărurilor. Ele aduc nenumărate beneficii organismului. Conținutul lor bogat în vitamine furnizează saponine esențiale pentru conservarea sistemului cardiovascular. Unele dintre ele stimulează producția de bilă, ceea ce favorizează detoxifierea ficatului și o mai bună digestive.

Cine s-ar fi gândit că  una dintre cele mai scumpe mirodenii din lume, fiind adusă în Evul mediu în Europa de către negustorii arabi, lupta împotriva stresului, întărește oasele, sistemul imunitar. Mai mult, aceasta este folosită pentru a dezvolta țesuturile materne în timpul sarcinii. Iată care sunt aceste miracole ale naturii.

Usturoi

Beneficiile sale pentru detoxifiere: conține alicină (o moleculă de sulf antioxidantă) care stimulează funcția hepatică, precum și flavonoide care acționează în sincronie cu alicina.

Conținutul său de vitamine: usturoiul furnizează saponine esențiale pentru conservarea sistemului cardiovascular; seleniul, manganul și cuprul au efecte antioxidante.

Bine de știut: pentru ca alicina să fie eliberată, usturoiul trebuie zdrobit sau amestecat.

Ceapă

Beneficii pentru detoxifiere: la fel ca usturoiul, ceapa conține molecule de sulf care ajută la detoxifierea organismului; de asemenea, conține fibre pentru reglarea tranzitului și potasiu pentru o bună eliminare renală.

Acesta conține quercetină, un super antioxidant, precum și seleniu, care protejează celulele de stresul oxidativ și ajută la buna funcționare a sistemului imunitar.

antibiotic și antiviral natural

Curcurma

Beneficiile sale de detoxifiere: turmericul conține curcumină, o moleculă care ajută la eliminarea deșeurilor și a toxinelor din organism și ajută ficatul și vezica biliară să funcționeze corect pentru o bună digestie. De asemenea, contribuie la o mai bună asimilare a grăsimilor.

Conținutul său de vitamine: acest condiment furnizează și vitaminele C și E, antioxidanți, precum și fier, magneziu și potasiu.

Ginger

Beneficiile sale de detoxifiere: stimulează producția de bilă, ceea ce favorizează detoxifierea ficatului și o mai bună digestie.

Avantajele sale vitaminice: ghimbirul furnizează vitaminele B1, B2 și B3, care sunt implicate în neurotransmițători și în transportul oxigenului în organism; vitamina C, un antioxidant, care stimulează apărarea organismului și ajută la combaterea oboselii. Din punct de vedere al mineralelor, furnizează mangan, care acționează împotriva colesterolului rău, fosfor, important pentru oase, și magneziu, care este un bun agent antistres.

Nucșoară

– Beneficiile sale de detoxifiere: nucșoara are proprietăți carminative și stimulatoare, ceea ce o face un atu pentru sistemul digestiv.

 Beneficiile sale vitaminice: conține vitamine din grupa B (B1, B2, B3, B9) și puțină vitamina C, precum și magneziu, calciu, cupru, fosfor și mangan. Aceste substanțe sunt interesante pentru a lupta împotriva stresului, pentru a întări oasele, sistemul imunitar, pentru a dezvolta țesuturile materne în timpul sarcinii.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: