Sari la conținut

Elon Musk a anunțat primul implant cerebral. „Telepatia”, folosită inițial doar de persoane care și-au pierdut capacitatea de a-și utiliza membrele

Elon MUsk
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Elon Musk a anunțat primul implant cerebral la om

Elon Musk a anunțat că Neuralink, compania miliardarul din domeniul tehnologiei, a implantat pentru prima dată un cip în creierul unei persoane.

Compania lui Musk a primit permisiunea de la autoritatea de reglementare medicală a SUA, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA), în mai, pentru a testa cipul pe oameni, un pas important, după eforturi anterioare pentru obținerea aprobării, notează BBC.

Neuralink a fost creat de Musk în vara lui 2016 și dezvoltă cipuri care pot fi implantate în creierul uman.

Elon Musk a anunțat primul implant cerebral la om

Musk a anunțat, într-o postare pe X, fostă Twitter, că primul produs Neuralink va fi numit Telepatie și că pacientul se recuperează bine. Obiectivul companiei este de a conecta creierul uman la computer pentru a contribui la tratarea unor afecțiuni neurologice complexe.

Studiului de șase ani presupune un robot care este folosit pentru a plasa chirurgical 64 de fire flexibile, mai subțiri decât un fir de păr uman, într-o zonă a creierului care controlează „intenția de mișcare”.

Potrivit companiei, aceste fire permit implantului experimental – alimentat de o baterie care poate fi încărcată wireless – să înregistreze și să transmită semnale cerebrale wireless către o aplicație care decodează modul în care persoana intenționează să se miște.

„Telepatia”, folosită inițial de persoane care și-au pierdut capacitatea de a-și utiliza membrele

„Telepatia va permite controlul telefonului sau al computerului și, prin intermediul lor, aproape orice dispozitiv, doar gândindu-vă la asta. Utilizatorii inițiali vor fi cei care și-au pierdut capacitatea de a-și utiliza membrele”, a explicat Musk.

Musk a făcut referire la Stephen Hawking, cunoscut om de știință, care suferea de scleroză laterală amiotrofică.

„Imaginați-vă cum ar fi fost dacă Stephen Hawking ar fi putut comunica mai rapid decât un dactilograf sau un licitator. Acesta este obiectivul.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel