Sari la conținut

Emilian Imbri, atac dur la adresa medicilor care refuză vaccinarea: „Nu înţeleg ce caută în meseria asta/Trebuie să demonstreze că au ajuns la un nivel intelectual și au niște sinapse!”

Emilian Imbri, atac dur la adresa medicilor care refuză vaccinarea: „Nu înţeleg ce caută în meseria asta/Trebuie să demonstreze că au ajuns la un nivel intelectual și au niște sinapse!”

Fostul manager al Spitalului Victor Babeş din Capitală a făcut câteva declarații deosebit de dure la adresa medicilor care refuză vaccinarea anti-covid. Acesta a declarat la B1 TV că medicii „sunt obligați prin meseria pe care o au să se vaccineze”.

Emilian Imbri, atac dur la adresa medicilor care refuză vaccinarea

„Sunt obligați prin meseria pe care o au să se vaccineze. Dacă nu se vaccinează, nu înțeleg… nu înțeleg dacă ei înțeleg sau ce caută în meseria asta. Îi rog să se vaccineze nu pentru a demonstra că sunt doctori, ci pentru a demonstra că au ajuns la un nivel intelectual și au niște sinapse!”, a mai precizat fostul manager de la „Victor Babeş”.

Citeste si:

În ceea ce privește introducerea obligativității vaccinării, Emilian Imbril a spus că nu crede că acest lucru va funcționa în țara noastră. Acesta consideră că oamenii nu au înțeles care sunt beneficiile vaccinării.

„M-am gândit la ce se întâmplă la țările din jurul nostru. Sunt niște lideri – și de partide, și de guverne – care își asumă un risc: acela de a nu mai fi lideri. Și comandă, cer, spun că vor introduce obligatoriu vaccinarea.

Cred că în România nu o să meargă treaba asta pentru că oamenii nu au realizat un lucru pe care noi poate noi nu l-am explicat cum trebuie, anume că sunt trei motive principale pentru care ar trebui să te vaccinezi:

  • te aperi pe tine,
  • al doilea, dacă cumva îți pasă, este pentru cei din jurul tău, familie, cei dragi,
  • și al treilea motiv – să nu dai posibilitatea virusului să găsească teren de antrenament.

Asta înseamnă o persoană nevaccinată pe care virusul o poate aborda și se poate modifica să devină mai violent, mai agresiv. Despre al doilea motiv mi-e și frică să vorbesc pentru că, mi-e rușine să recunosc, că poate nu foarte mulți se gândesc la cei din jurul lor”, a spus medicul.

„Încep să apară cazuri noi, multe, la persoane tinere și nevaccinate”

Emilian Imbri susține că în România tulpina Delta face ravagii mai ales  printre tinerii nevaccinați. Acesta avertizează că tulpina Delta este mai contagioasă şi mai violentă decât varianta clasică și susține, alături de alți medici, că în țara noastră tulpina atacă mai ales nevaccinați.

„Încep să apară cazuri noi, multe, la persoane tinere și nevaccinate. În spitalul ”Victor Babeș” în momentul de față, în secția de Terapie Intensivă care e doar Covid, sunt persoane tinere și sunt nevaccinate.

De ce nu se vaccinează oamenii… Eu spun sincer că acum mai mult decât să mă uit un pic în jur și să mă întreb și eu atunci când ai, față de alte țări din jurul nostru, toată gama de vaccinuri, deci poți să alegi, să îl ceri pe cel pe care ți-l dorești…

România a ajuns să vândă și să facă și acte de caritate și să doneze vaccinuri în zone mai puțin fericite din acest punct de vedere.

Nu știm ce se întâmplă? Știm! E practic ce au reușit să facă cei care au indus spaimă, neîncredere și au pus corpul medical într-o poziție inferioară, de persoane care – și o spun cu toate sinceritatea și nu acuz pe nimeni –  dar cei care au transformat prin ce vorbesc pe la diverse posturi TV corpul medical în gardieni, în persoane care fugăresc oamenii, îi internează și îi și vaccinează cu forța, doctori care, vă rog să mă credeți, că nu știu cum de au ajuns să creadă și să spună că ei știu că peste câțiva ani vaccinul va face rău.

De ce nu spun că ei nu știu cât de repede în prezent virusul face și mai rău? E un lucru pe care trebuie să-l gestionăm în momentul de față, să strângem oameni care pot și să fie crezuți și care să spună clar că variantă mai bună decât vaccinarea nu există”, a mai spus Emilian Imbri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.