luni, august 2, 2021

Venirea celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus este în acest moment o certitudine și doar o chestiune de timp. Când va fi însă țara noastră lovită de valul 4 al pandemiei de COVID-19? O întrebare

aflată pe buzele multora dintre noi în această perioadă.

Chiar dacă este de așteptat ca noua tulpină Delta (tulpina indiană), să devină dominantă în România undeva la finalul lunii august, instalarea celui de-al patrulea val al pandemiei (o rată de incidență crescută) este așteptată undeva în luna septembrie, odată cu răcirea vremii și cu începerea școlilor, spun medicii și specialiștii.

„Dacă luăm o comparaţie cu o zi din martie 2021, în România, când a fost apogeul valului trei şi am avut 6.000 de cazuri noi într-o zi şi 120 de decese, dacă am avea aceeaşi rată de vaccinare ca în Marea Britanie,

ne-am putea aştepta la 4.000 de cazuri noi pe zi şi 4 decese”, a spus Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Patru decese în loc de 120 e remarcabil, doar că în România, rata de vaccinare cu cel puțin o doză e 25%. Dezbatem aceste scenarii privind valul patru cu Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului Victor Babeș din București.

Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului Victor Babeș – București: „Depinde cine privește și pe cine îndemnăm să privească. Dacă vorbim despre populație, aceasta nu va privi în niciun fel și va continua relaxată și liniștită. Pentru că numărul anunțat nu le provoacă îngrijorare.

Trebuie să ținem cont că 90 și ceva de cazuri azi poate să însemne 100 și ceva mâine. Comparațiile între România și alte țări nu sunt bine făcute pentru că situațiile sunt diferite. Cu ce vaccin s-a vaccinat Anglia și cu ce vaccin, preponderent, ne-am vaccinat noi? S-a spus că în Anglia este un număr foarte mare de pacienți care au trecut prin vaccinare, dar s-au infectat. La noi s-a raportat că 25% din populație s-ar fi vaccinat.

Ce spune doamna ministru nu are niciun fundament pentru că putem să batem câmpii cu grație și să mergem în Israel, acolo unde Berkovits a declarat

că în Israel lucrurile erau sub control total și dintr-o dată au început să apară infectări. Ei se sperie acum de peste 1000 de cazuri pe zi. Aici trebuie să ne întrebăm noi: nu ar trebui să ne întrebăm de ce aceste state puternice se sperie?”, a declarat Emelin Imbri pentru Aleph News.

Ultimele stiri

Parteneri