vineri, octombrie 7, 2022

Emilian Imbri, despre protestele anti restricții: „Sunt convocări la lupta, la vandalism/ Haideți să-i luăm la întrebări în primul rând pe cei care convoacă la astfel de mișcări”.

Cea de-a șasea zi de proteste anti restricții a împărțit lumea medicală în două. Există medici care achiesează cu cererile protestatarilor, dar sunt și medici care consideră aceste manifestații drept „convocări la luptă, la vandalism”.

Te-ar mai interesa: Accident vascular cerebral: băutura care dublează ...

Emilian Imbri, despre protestele anti restricții: „Nu există niciun studiu care dovedește că masca aduce necazuri”

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” a declarat, pentru Antena 3, că „cei care protestează nici nu au citit vreodată vreun studiu”. Unul dintre argumentele protestatarilor ar fi acela că nu există niciun studiu care să arate că masca ar fi eficientă.

„Sunt studii care s-au făcut de sute de ani. Sau de zeci de ani. Sunt dovezi cum că masca se poartă, tot așa, de zeci de ani la orice pandemie. Plus că în orice spital, în săli de operație și oriunde se dorește a te proteja și a proteja pe celălalt, se poartă această mască.

Nu există niciun studiu care dovedește că masca aduce necazuri. Nu există niciun studiu în care să se spună că NU trebuie să nu porți mască. Depinde din ce punct al locului privim situația respectivă.

Te-ar mai interesa: Tragedie în lumea filmului. Actriță celebră, diagn...

Eu cred că cei care protestează nici nu au citit vreodată vreun studiu. Că e vorba de E-urile din alimente, că e vorba de particulele de praf din aer. Că japonezii poartă mască dinainte de a apărea pandemia, că își protejează sănătatea față de poluarea pe care o au ei.

Există nevoia asta imperioasă de a studia. Se poate face și acasă, pe internet. Nu trebuie să ieși pe stradă ca să ceri studii. Numai asta n-am auzit până acum”, a declarat dr. Imbri.

Te-ar mai interesa: 5 semne de depresie pe care nu ar trebui să le ign...

Emilian Imbri: „Haideți să-i luăm la întrebări în primul rând pe cei care convoacă la astfel de mișcări”

Medicul Emilian Imbri este de părere că protestatarii anti restricții sunt oameni care au aflat pentru prima oară „că se poartă mască”.

„Hai să demonstrăm și să facem și un pic de daune, vandalisme, pentru că suferim din cauză că nu există studii. Ce se întâmplă în stradă este altceva decât protestele împotriva măștii sau a vaccinului. Sunt convocări la lupta, la vandalism. Haideți să-i luăm la întrebări în primul rând pe cei care convoacă la astfel de mișcări.

Te-ar mai interesa: Atac de cord: 40% dintre femei se plâng de ACEST s...

Și după aceea să vedem dacă mai are cine să îi cheme pe acești oameni, care, am mai spus asta, cred că pentru prima oară au aflat că se poartă mască. Eu cred că un an de zile ei nici n-au știut că se poartă mască. Acuma li s-a atras atenția de niște oameni care apără drepturile tuturor cetățenilor, „Fiți atenți, că ar trebui să purtați mască! Ia să ieșim un pic la luptă împotriva măștii”.

Te-ar mai interesa: Dramă teribilă pentru o celebră artistă: Mi-au dat...

Să ajungi să confunzi virusul cu doctorii… Să transformi incapacitatea asta de a vedea virusul… Să faci niște confuzii atât de grave între pandemie, viruși și doctori… Sunt niște lucruri pe care nu le transmit ca un reproș. Le transmit ca pe niște constatări a unei persoane care toată viața nu a văzut viruși, a văzut efecte ale acestora”, a mai spus Emilian Imbri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private