Sari la conținut

Este oficial! Această categorie de persoane va avea nevoie de a patra doză de vaccin.

vaccinare anti-covid
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cele 3 boli transmisibile ce pot fi prevenite prin vaccinare

Din cuprinsul articolului

Oricine are afecțiuni sau boli preexistente moderate sau severe poate avea nevoie de o a patra injecție de rapel pentru a-i proteja în mod adecvat de COVID-19, spun ghidurile actualizate de la Centers for Disease Control and Prevention din SUA, potrivit GlobalNews.

Recomandările, făcute publice luni, arată că o a patra doză poate fi administrată cu orice vaccin care a fost aprobat pentru utilizare, inclusiv cu doza unică și regimurile cu doze mixte de la Janssen.

”După finalizarea unei serii primare de ARNm și a unei doze suplimentare de vaccin ARNm, persoanele cu imunodeficiență moderată și severă sunt eligibile pentru o altă doză de rapel.”, se arată în ghidul actualizat al CDC SUA.

Oricine este eligibil pentru rapel ar trebui să aștepte cel puțin șase luni între a treia și a patra doză, a adăugat CDC.

În Canada, autoritățile medicale nu au autorizat nici a treia doză de rapel, chiar dacă Comitetul Național Consultativ pentru Imunizare (NACI) a recomandat ca vârstnicilor și rezidenților de îngrijire pe termen lung să li se ofere o a treia doză de vaccin ARNm la cel puțin șase luni după a doua doză. NACI au încurajat, de asemenea, administrarea unei a treia doze în cazul persoanelor imunodeprimate.

Vaccinarea cu doza trei în România

Începând cu data de 28 septembrie, în România pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager, pot face doza a treia de vaccin.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 28 octombrie a.c., ora 17.00, este următoarea:

“Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 29 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 12.474 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 481 decese dintre care 1 anterior. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, arată Grupul de Comunicare Strategică.

În mod obișnuit, buletinul cu situația epidemică era transmis la ora 13, dar oficialii au decis să schimbe strategia și să ofere o informare în avans pentru a evita ca presa să mai publice pe surse date din bilanțul zilnic. Astfel, la ora 13 vor fi detaliate numărul de teste, numărul de pacienți la ATI, situația deceselor, dar și incidența cazurilor din fiecare județ.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel