miercuri, septembrie 28, 2022

Doza suplimentară este necesară, în anumite circumstanțe pentru a stimula răspunsul imun împotriva virusului. În cazul persoanelor vaccinate cu Moderna sau Johnson&Johnson, specialiștii recomandă o anumită schemă de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID în România, dezvăluie care sunt ultimele recomandări ale Agenției Europene a Medicamentului, în privința administrării vaccinurilor.

Te-ar mai interesa: Băutura din plante cu 5 ingrediente pe care o poți...

Cu ce poți face doza booster?

„Ieri, Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat utilizarea dozei de booster, doza de Moderna, pentru persoanele care au primit prima schemă de vaccinare cu vaccinul de la Moderna, după minim șase-opt luni de la doza 2.

O precizare este legată de faptul că pentru doza de rapel, doza booster, se recomandă o doză înjumătățită față de doza care s-a folosit la schema inițială, drept pentru care în cursul acestei săptămâni vom avea o ședință în cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare și foarte probabil că vom adopta și noi aceeași recomandare, ceea ce înseamnă că probabil, cel mai devreme începând cu săptămâna viitoare vom recomanda administrarea unei doze înjumătățite de vaccin de la compania Moderna pentru doza de booster, doza de rapel, după minim şase luni, ceea ce echivalează o doză de 50 de micrograme, comparativ cu 100 de micrograme, cât este doza anterioară”, a explicat medicul, potrivit RRA, în timpul unei conferințe de presă.

Te-ar mai interesa: Ceaiul bogat în vitamine cu efecte anticancer! Mer...

Până la sfârşitul săptămânii va fi luată o decizie şi în privinţa dozei de rapel pentru cei care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson. Cel mai probabil va fi utilizat un vaccin pe bază de ARN-mesager, însă nu e exclusă nici folosirea aceluiaşi ser, a spus coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare.

Serul Johnson and Johnson este folosit în România de la începutul lunii mai, astfel că săptămâna viitoare se vor împlini 6 luni de la primele doze administrate. 1.237.000 de români au optat până acum pentru vaccinul în doză unică

Te-ar mai interesa: Urmează sărbătoare cu CRUCE ROȘIE. Tot ce este bin...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private