Sari la conținut

OMS. Europenii îndemnați să poarte măști la întâlnirile de Crăciun, în familie

măsuri

OMS. Europenii îndemnați să poarte măști la întâlnirile de Crăciun, în familie.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut europenilor să poarte măști în timpul adunărilor de familie de Crăciun. Potrivit acestuia, Europa avea „un risc ridicat” de apariție a unui nou val de infecții cu coronavirus la începutul anului 2021, deoarece transmiterea virusului a rămas ridicată, potrivit bbc.com.

Țările europene au înregistrat mii de cazuri zilnice și sute de decese. Germania a fost printre țările care au luat un set de măsuri mai dure miercuri, închizând școlile și afacerile neesențiale.

Între timp, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că primul vaccin Covid va fi autorizat pentru utilizare în decurs de o săptămână. Von der Leyen a declarat în Parlamentul European că vaccinul Pfizer/BioNTech, dezvoltat în Germania, va fi lansat imediat. Cu o săptămână mai devreme decât se preconiza inițial.

OMS. Europenii îndemnați să poarte măști la întâlnirile de Crăciun

Într-o declarație a biroului regional european al OMS, se spune că creșterea masivă a adunărilor de familii și prieteni din întreaga Europă în timpul sezonului de sărbători de iarnă a adus un risc semnificativ de creștere a transmisiei Covid-19.

OMS a făcut un apel la prevenirea unui al treilea val al coronavirusului. Întâlnirile de familie ar trebui să aibă loc doar dacă este posibil. Și dacă participanții în interior ar trebui să poarte măști și să practice distanțarea socială, a spus acesta.

„S-ar putea să vă simțiți incomod să purtați măști și să practicați distanțarea fizică atunci când vă aflați în jurul prietenilor și familiei. Dar acest lucru contribuie semnificativ la asigurarea faptului că toată lumea rămâne în siguranță și sănătoasă. Persoanele vulnerabile și prietenii mai în vârstă sau rudele ar putea fi foarte dificil să le ceară celor dragi să stea departe fizic, indiferent de anxietățile sau preocupările pe care le pot avea. Luați în considerare ceea ce alții pot simți și deciziile dificile cu care se vor confrunta, au transmis reprezentanții OMS.

Declarația îndeamnă oamenii să evite transportul public aglomerat. OMS sugerează, de asemenea, că țările cu stațiuni de schi să ia măsuri pentru evitarea aglomeraței în timpul sezonului de schi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.