Categories: Ştiri sănătate

OMS. Europenii îndemnați să poarte măști la întâlnirile de Crăciun, în familie

OMS. Europenii îndemnați să poarte măști la întâlnirile de Crăciun, în familie.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut europenilor să poarte măști în timpul adunărilor de familie de Crăciun. Potrivit acestuia, Europa avea „un risc ridicat” de apariție a unui nou val de infecții cu coronavirus la începutul anului 2021, deoarece transmiterea virusului a rămas ridicată, potrivit bbc.com.

Țările europene au înregistrat mii de cazuri zilnice și sute de decese. Germania a fost printre țările care au luat un set de măsuri mai dure miercuri, închizând școlile și afacerile neesențiale.

Între timp, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că primul vaccin Covid va fi autorizat pentru utilizare în decurs de o săptămână. Von der Leyen a declarat în Parlamentul European că vaccinul Pfizer/BioNTech, dezvoltat în Germania, va fi lansat imediat. Cu o săptămână mai devreme decât se preconiza inițial.

OMS. Europenii îndemnați să poarte măști la întâlnirile de Crăciun

Într-o declarație a biroului regional european al OMS, se spune că creșterea masivă a adunărilor de familii și prieteni din întreaga Europă în timpul sezonului de sărbători de iarnă a adus un risc semnificativ de creștere a transmisiei Covid-19.

OMS a făcut un apel la prevenirea unui al treilea val al coronavirusului. Întâlnirile de familie ar trebui să aibă loc doar dacă este posibil. Și dacă participanții în interior ar trebui să poarte măști și să practice distanțarea socială, a spus acesta.

„S-ar putea să vă simțiți incomod să purtați măști și să practicați distanțarea fizică atunci când vă aflați în jurul prietenilor și familiei. Dar acest lucru contribuie semnificativ la asigurarea faptului că toată lumea rămâne în siguranță și sănătoasă. Persoanele vulnerabile și prietenii mai în vârstă sau rudele ar putea fi foarte dificil să le ceară celor dragi să stea departe fizic, indiferent de anxietățile sau preocupările pe care le pot avea. Luați în considerare ceea ce alții pot simți și deciziile dificile cu care se vor confrunta, au transmis reprezentanții OMS.

Declarația îndeamnă oamenii să evite transportul public aglomerat. OMS sugerează, de asemenea, că țările cu stațiuni de schi să ia măsuri pentru evitarea aglomeraței în timpul sezonului de schi.

Recent Posts

Pensie mai mare cu 1.650 lei după recalculare pentru această categorie de pensionari

Pensie mai mare cu 1.650 lei. Recalcularea pensiilor pentru o anumită categorie de pensionari va…

9 minute ago

Alimentul-medicament care ar putea reduce riscul de deces din cauza demenței

Alimentul-medicament care reduce riscul de deces din cauza demenței. Datorită influențelor populare precum talk-show-urile cu…

29 de minute ago

Ţările europene în care salariul minim depăşeşte 2.000 de euro. Pe ce loc se situează România

Salariul minim în țările europene. 2024 este anul în care Uniunea Europeană face un pas…

48 de minute ago

Speranțe pentru vindecare. Primul vaccin personalizat pentru cancer este testat în Marea Britanie

Vaccin personalizat pentru cancer, testat în Marea Britanie. Un studiu important al primului vaccin ARNm…

o oră ago

Horoscop 13-19 mai. Zodia care primește o sumă mare de bani pe neașteptate

Horoscop 13-19 mai. Un moment cosmic captivant se desfășoară în perioada următoare: Soarele se alătură…

o oră ago

Hrana ca tratament. Un specialist ȋn nutriție ne dezvăluie secretele unei alimentații care ne menține sănătoși

Orice persoană trebuie să țină cont de multe aspecte atunci când ȋși conturează stilul de…

2 ore ago

Citeste si: