marți, august 16, 2022

În timp ce varianta Delta se răspândește rapid, autoritățile au implementat o serie de măsuri anti-COVID pentru a limita numărul infectărilor. Astfel, masca de protecție sanitară a devenit, din nou, obligatorie în spații deschise. Care sunt excepțiile, totuși, și circumstanțele în care poți renunța la ea?

Masca de protecție este, în opinia specialiștilor, o măsură anti-COVID importantă. Aceasta poate opri încărcătura virală atât din exterior, cât și din interior, făcând posibilă interacțiunea între persoane fără riscul infectării.

Te-ar mai interesa: A vrut să arate bine, iar acum medicii i-au mai da...

Deși riscul transmiterii este redus în spații deschise, experții susțin că nu este complet înlăturat. Astfel, în zonele cu aglomerație, cu grupuri mari de oameni, masca de protecție este necesară pentru a evita orice pericol.

Cu toate acestea, există anumite circumstanțe care te pot excepta de la purtarea măștii de protecție.

Când poți renunța la masca de protecție?

împotriva variantei Deltaei

În prezent aproape 5,5 milioane de români au schema completă de vaccinare, iar pentru aceste persoane autoritățile au stabilit astăzi câteva excepții de la purtarea măștii de protecție sanitară, anunță RRA.

Persoanele vaccinate care au peste 10 zile de la rapel nu trebuie să poarte mască în spații închise, la locul de muncă, dacă sunt maxim 10 persoane în încăpere și se poate asigura distanța minimă de un metru între ele și dacă în respectivele spații nu este permis accesul publicului sau al altor lucrători.

Te-ar mai interesa: Diabet de tip 2: planta mai puțin cunoscută, benef...

Prezentatorii TV și invitații acestora pot renunţă la mască dacă stau la 3 m distanță unii de alții.

Masca nu este obligatorie pentru persoanele care lucrează singure în birou, cele care merg singure pe stradă, cele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc, precum și pentru copiii sub 5 ani.

La indicația medicului de medicina muncii ar putea fi scutiți de purtarea măștii cei care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare sau desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante.

Te-ar mai interesa: Studiu. De ce bărbații se confruntă cu un risc mai...

Altfel, în localitățile cu incidența mai mare de șase cazuri de COVID la mia de locuitori masca de protecție sanitară se poartă obligatoriu în spațiile închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, în spațiile comerciale, dar și în toate spațiile publice deschise.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private