vineri, august 19, 2022

Cu toții am auzit de pericolele unei vieți sedentare și de faptul că statul la birou pentru 8 ore este mai rău ca fumatul și că ne poate îmbolnăvi în timp. Cât de mult trebuie totuși să stai pe scaun, în picioare și să faci exerciții de întindere ca să rămâi sănătos și poate să și slăbești

Doctorul Alan Hedge, de la Universitatea Cornell ne spune că pentru fiecare 20 de minute pe care le petrecem stând pe scaun la birou, 8 minute trebuie să ne plimbăm sau să stăm în picioare și două minute trebuie să facem exerciții de întinere. Dacă nu știi ce exerciții ar trebui să faci, articolul următor îți va fi de ajutor.

Te-ar mai interesa: Țara în care tinerii sunt îndemnați să bea mai mul...

El este de părere că acest mix de mișcări cresc densitatea osoasă și scad riscul bolilor, dar este și o strategie benefică pentru cei care vor să slăbească. Organismul nostru arde mai multe calorii atunci când stăm în picioare, decât atunci când stăm pe scaun.

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private