marți, iunie 28, 2022

Gimnastica medicală dă rezultate foarte bune în tratamentul coxartrozei. În cele ce urmează vă prezentăm exerciții pe care le puteți face singuri acasă care includ atît mersul pe bicicleta medicinală, cît și exerciții care se pot face într-o cadă plină cu apă.

– Mersul pe bicicletă sau pedalajul la bicicleta de cameră este un excelent exercițiu, atît în prevenirea, cît și în tratamentul bolii.

Te-ar mai interesa: Medic: cum poate fi scăzut riscul de accident vasc...

-Se indică alternarea poziției șezînd, din oră în oră, cu pozița stînd și mersul, cel puțin cinci minute, pentru a păstra în mare parte mobilitatea șoldului.

– Ar trebui să dormiți pe un pat tare și de preferat cu fața în jos, pentru a împiedica fixarea șoldului în poziție de flexie. Exercițiile de mobilitate a șoldului pot fi făcute pînă la limita durerii.

Cele mai indicate poziții în timpul gimnasticii sînt: culcat, pe genunchi și șezînd

Culcat: stați cu fața în jos, apoi pe spate. Se face masaj calmant asura șoldului și coapsei timp de 3-5 minute. După aceea pedalaj, la o bicicletă de cameră, timp de 5-10 minute, în ritm de 30 de pedalări pe minut.

Te-ar mai interesa: Băutura aurie care scade glicemia! Este indicată a...

– {ezînd depărat, cu mîinile pe podea, lîngă șolduri: trunchiul se aplecă înainte, concomitent cu apucarea gleznelor. Mișcare se execută lent, de 10-12 ori.

– Stați ghemuit, cu mîinile pe podea: genunchii se întind, fără despinderea mîinilor de pe podea, după care se revine la poziția ghemuit. Se repetă de 10-12 ori, lent.

Exerciții în cadă:

Stați într-o cadă cu apă caldă: duceți genunchiul stîng la pipt, după care reveniți cu piciorul jos, apoi cu drepul la fel. Se repetă de 10-12 ori, cu fiecare genunchi.

Te-ar mai interesa: Cancer pulmonar: Semnele precoce care trebuie să t...

– Stați în aceeași poziție: ambii genunchi se duc la piet, concomitent cu apropierea capului de ei, după care se revine la poziția inițială. Mișcare se repetă de 10-15 ori.

– Tot în apă, pedalați, ca la bicicletă, fără a scoate însă picioarele afară din apă, timp de 1-2 minute.

– Ridicați mîinile și întindeți-le deasupra apei, după care revenți la pozițai de bază. Mișcare se repetă de 10-12 ori.

Te-ar mai interesa: Medic: aceasta este cea mai întâlnită tulburare ca...

Exerciții din poziția pe genunchi:

Stați pe palme și pe genunchi: genunchiul stîng se duce la piept, se revine la poziția inițailă și se repetă cu dreptul. Mișcarea se va executa de 10-12 ori cu fiecare genunchi.

Membru inferior stâng se întinde, înapoi și sus, după care se revine la poziția de bază. Se face la fel cu dreptul. Se va executa mișcarea de 10-12 ori cu fiecare picior.

Te-ar mai interesa: Atenție la căpușe! 14% din populația lumii s-a inf...

Brațele se îndoiesc, concomitent cu ducerea memebrului inferior stâng întins în sus, se revine la poziția de bază și se repetă la fel cu dreptul. Se execută de 10 ori, cu fiecare picior.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private