Sari la conținut

Expert american, declarație ȘOC: Al treilea Război Mondial a ÎNCEPUT deja! Fiecare țară din lume ar trebui să acorde o atenție deosebită acestui lucru”

Expert american, declarație ȘOC: Al treilea Război Mondial a ÎNCEPUT deja. Fiecare țară din lume ar trebui să acorde o atenție deosebită acestui lucru”.

Fiona Hill, în vârstă de 56 de ani, a fostul director pentru Rusia şi Europa la Consiliul Naţional de Securitate al SUA. Într-un interviu publicat de „Politico”, vorbește despre modul în care Vladimir Putin va schimba întreaga Europă.

„Al Treilea Război Mondial a început deja”, a fost declarația șocantă a expertului american, preluată de mass media internațională. „Din păcate, există politicieni şi personalităţi publice în Statele Unite şi în întreaga Europă care au îmbrăţişat ideea că Rusia a fost nedreptăţită de NATO, că Putin este un om puternic şi are dreptul să facă ceea ce face: deoarece cumva Ucraina nu e demnă de independenţă, fie pentru că sunt ţinuturile istorice ale Rusiei, fie pentru că ucrainenii sunt ruşi sau liderii ucraineni sunt – aşa cum spune Putin – „nazişti fascişti, drogaţi” sau orice etichetă ar vrea să aplice aici.

Din păcate, reluăm vechile tipare istorice pe care am promis că nu le vom mai permite niciodată. Un alt aspect în acest context istoric mai larg este cât de mult a ajutat comunitatea de afaceri germană la facilitarea ascensiunii lui Hitler.

În acest moment, toţi cei care au făcut afaceri în Rusia sau au cumpărat gaz şi petrol rusesc au contribuit la cufărul de război al lui Putin. Investiţiile noastre nu stimulează doar profiturile afacerilor sau fondurile suverane ale Rusiei şi dezvoltarea acesteia pe termen lung. Acum sunt literalmente combustibilul pentru invazia Rusiei în Ucraina”, a declarat Hill.

Fiona Hill a petrecut mulți ani studiind istoria și a subliniat în repetate rânduri modul în care arcuri și tendințe lungi ale istoriei europene converg către Ucraina chiar acum. Suntem deja, spunea ea, în mijlocul unui al treilea război mondial, indiferent dacă am înțeles sau nu pe deplin acest lucru.

Din echipa lui Trump pleacă Fiona Hill, un critic acerb al regimului Putin | Pagina de Rusia | Parte din familia RV

Expert american, declarație ȘOC: Al treilea Război Mondial a ÎNCEPUT deja

„Suntem deja în al Treilea Război Mondial, iar asta de multă vreme spune Hill, explicând faptul că al doilea război mondial a fost o consecinţă a primului şi că conflictele din prezent şi-au avut rădăcinile în conflicte anterioare.

Multe din lucrurile puse în discuţie în prezent provin din divizarea Imperiului Austro-Ungar şi Rus la sfârşitul Primului Război Mondial. O nouă reconfigurare a avut loc după Al doilea Război Mondial – şi multe din problemele cu care avem de-a face azi sunt originate în perioada imediată de după război. Războiul fierbinte cu privire la Ucraina a început în 2014.

„Sancțiunile nu vor fi suficiente. Așa cum nu putem avea o negociere diplomatică pentru altceva decât pentru o încetare a focului și o retragere în timp ce Ucraina este încă bombardată, așa este nevoie de o suspendare a afacerilor cu Rusia până când Moscova încetează ostilitățile și își retrage trupele“, mai spune Hill.

„Trebuie să existe un răspuns internaţional pe scară mare care să forţeze Rusia să-şi oprească acţiunea militară. Unele ţări se simt incomod şi speră că toate astea se vor sfârşi de la sine – nu este aşa, pentru că Putin stabileşte un precedent ca ţările să revină la genul de comportament care a aprins cele două războaie şi potrivit căruia teritoriile sunt la dispoziţia tuturor să fie luate.

Putin nu se va opri la Ucraina, care a devenit doar frontul unei străduinţe de a menţine un sistem bazat pe reguli în care ţările nu iau prin forţă ce doresc. Toate ţările ar trebui să acorde atenţia cuvenită acestui fapt“, concluzionează fostul director pentru Rusia şi Europa la Consiliul Naţional de Securitate al SUA.

„Din păcate, călcăm înapoi prin vechile modele istorice despre care am spus că nu vom mai permite niciodată să se întâmple din nou!”, a subliniat Hill, potrivit sursei citate.

„Fiecare țară din lume ar trebui să acorde o atenție deosebită acestui lucru”

Fiona Hill îl studiază pe președintele rus Vladimir Putin de zeci de ani, lucrând atât în administrația republicană, cât și în cea democrată. Are o reputație de a spune adevărul, câștigată când a depus mărturie în timpul audierilor pentru demitere pentru fostul ei șef, președintele Donald Trump.

Hill crede că nu este prea târziu să-l întorci pe Putin și este o treabă nu doar pentru ucraineni sau pentru NATO – este o muncă la care occidentalii și companiile obișnuite pot ajuta în moduri importante, odată ce înțeleg ce este în joc.

„Ucraina a devenit prima linie într-o luptă, nu doar între democrații și autocrații, ci și într-o luptă pentru menținerea unui sistem bazat pe reguli în care lucrurile pe care le doresc unele țări nu sunt luate cu forța”, a spus Hill. „Fiecare țară din lume ar trebui să acorde o atenție deosebită acestui lucru.”

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: