duminică, octombrie 24, 2021

Oficial România a intrat în valul al patrulea al pandemiei de coronavirus, unde varianta Delta pare să facă victime într-un ritm accelerat. Cu această ocazie, experții epidemiologici atrag atenția asupra

importanța campaniei de vaccinare pentru a putea lupta cu virusul.

Răzvan Cherecheș a analizat rata estimată a transmiterii COVID 19 și a constatat că, în septembrie, România se află pe primul loc la acest capitol înaintea SUA, Canada și a țărilor din UE.

În prima parte a lunii septembrie, numărul mediu de infectări cauzat de o persoană din România era în jur de 1,5, potrivit unei estimări a unor specialiști străini.

„R = numărul mediu de infectări cauzat de o persoană. Dacă R>1 infecția se împrăștie în populație, dacă R<1 infecția este sub control”, a explicat specialistul român

într-o postare pe Facebook.

Ca urmare, situația se va înrăutăți în România și vor fi noi restricții, crede Răzvan Cherecheș.

„Din nefericire, ne așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții, pregătiți-vă! Nu va ajuta deloc faptul că țările cu rată mare de vaccinare vor avea o viață normală – ne va arăta doar cum am pierdut vara 2021”, a precizat Răzvan Cherecheș.

Răzvan Cherecheş este profesor universitar la Iowa University, în SUA, şi director al departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universității Babeş Bolyai din Cluj.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică,  până ieri, 16 septembrie, pe teritoriul României

au fost confirmate 1.135.027 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.073.552 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.441 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat

în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Ultimele stiri