sâmbătă, septembrie 24, 2022

Reprezentantul OMS în România: Testele ar trebui să fie la orice colţ de stradă şi gratuite! Testaţi, testaţi, testaţi!

Heather Papowitz, managerul de criză al OMS România, aflată în România de aproape două luni, a vorbit despre provocările şi problemele campaniei de vaccinare, la ce să ne aşteptăm de sărbători, mai ales că suntem sub ameninţarea noii variante Omicron.

„Deci despre varianta Omicron învăţăm chiar acum, deci sunt foarte multe necunoscute. Ceea ce ştim este că suntem îngrijoraţi de numărul de mutaţii pe care le are.

Te-ar mai interesa: Temperatura optimă în casă. Medic: Aceasta este că...

Are un număr mare de mutaţii, unele dintre ele le ştim deja din celelalte variante, iar ceea ce ştim despre aceste mutaţii este că pot avea o trasmisibilitate crescută şi o imunitate şi chiar posibilitatea ca persoanele care au mai fost infectate să se reinfecteze şi chiar persoanele vaccinate.

Deci asta ne îngrijorează. Nu ştim dacă acest virus poate duce la forma mai grave sau nu”, a declarat trimisul OMS în România, potrivit Antena 3.

„Testele ar trebui să fie la orice colţ de stradă şi gratuite! Testaţi, testaţi, testaţi!”

De asemenea, Heather Papowitz atrage atenția că testarea testarea ar trebui să fie accesibilă tuturor şi gratuită. Doar aşa vom putea supraveghea cu adevărat situaţia epidemiologică din ţara noastră, ținând cont de faptul că, în prezent, cele 4.000 de teste PCR la o populație de 18 milioane de oameni, nu poate fi numită „supraveghere a virusului”.

Te-ar mai interesa: VIDEO cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghecam...

„Cu siguranţă nu se testează suficient, cred că testele ar trebui să fie valabile oriunde, ar trebui să fie gratuite pentru toată lumea. Este una dintre cele mai importante intervenţii ale noastre!

(…) Purtaţi mască, vaccinaţi-vă şi testaţi-vă! (…) Testele ar trebui să fie la orice colţ de stradă şi gratuite! Testaţi, testaţi, testaţi!

(…) În primul rând, trebuie să creştem supravegherea, trebuie să căutăm această variantă şi să facem cât mai multe secvenţieri pentru a vedea dacă este vorba de Omicron.

Te-ar mai interesa: Orașul care a interzis reclama la carne. Medicul C...

Să testaţi mai mult! Deci prin creşterea capacităţii de testare, creşterea accesibilităţii la testare pentru toată lumea, testare gratuită, testarea să fie la îndemâna oricui şi apoi secveţierea.

Vaccinarea! Creşterea ratei de vaccinare şi comunicare, trebuie să vorbim cu toată lumea despre ce se întâmplă, oamenii trebuie să fie infromaţi. Pregatirea sistemului sanitar!

Dacă această variantă chiar este mai contagioasă, dacă duce la forme ale bolii mai grave, dacă este imun la vaccin, trebuie ca sistemul sanitar să fie pregătit!”, a mai spus managerul de criză al OMS România, potrivit sursei citate.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Această vitamină este regina sezonul...

Heather Papowitz (OMS) recomandă un plan pentru controlul pandemiei: Vaccinarea - singura soluţie - YouTube

Reprezentantul OMS în România: „Chiar şi întâlnire în grupuri mici, într-un spaţiu închis, poate fi un risc”

Reprezentantul OMS a atras, de asemenea, atenția că statele din Uniunea Europeană au impus deja restricții de călătorii. În contextul ameninţării noii variante Omicron, întâlnirile de Sărbători nu sunt recomandate.

„Chiar dacă vedem o eficacitate mai mică în a opri infectarea, vaccinurile tot reuşesc să ne protejeze de o formă gravă a bolii şi asta e cel mai important.

Ştim că acest vaccin este sigur! S-au vaccinat milioane şi milioane de oameni de peste tot din lume şi putem spune asta fără niciun dubiu: Vaccinul este sigur!

Te-ar mai interesa: Alimentul periculos pe care românii îl consumă zil...

Acestă informaţie, însă, nu ajunge la oameni! Deja au fost impuse multe restricţii de călătorii, asta a fost drastic. Chiar şi întâlnire în grupuri mici, într-un spaţiu închis, poate fi un risc”, a concluzionat Heather Papowitz.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private