marți, august 9, 2022

Experții în sănătate din SUA și din Europa au descoperit că varianta de coronavirus responsabilă în prezent de majoritatea infecțiilor din SUA, Omicron BA.5, poate reinfecta rapid persoanele care au protecție împotriva virusului.

Se credea anterior că persoanele care au fost vaccinate, au primit tratamente cu anticorpi sau au dezvoltat imunitate naturală de la contractarea virusului, cel puțin în lunile de după expunere.

Te-ar mai interesa: Horoscop: Ce plantă ți se potrivește în funcție de...

Dar Andrew Robertson, ofițerul șef al serviciului de sănătate din Australia de Vest, a declarat pentru News.com.au că vede oameni reinfectați cu coronavirus în doar câteva săptămâni.

„Ceea ce vedem este un număr tot mai mare de oameni care au fost infectați cu BA.2 și apoi devin infectați după patru săptămâni”, a spus el. „Deci, poate de la șase până la opt săptămâni dezvoltă o a doua infecție și asta este aproape sigur fie BA.4, fie BA.5”.

Începând de sâmbătă, Omicron BA.5 a fost responsabil pentru aproximativ 53% din infecțiile cu COVID-19 din SUA, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA. BA.4, o altă subvarianță Omicron foarte contagioasă, a reprezentat 16,5% din infecții.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! Un nou tip de fraudă online vă lasă fără ...

Reinfectările cu BA.5 și BA.4 sunt de obicei mai puțin severe în comparație cu infecțiile timpurii cu COVID-19, a declarat pentru Insider dr. David Dowdy, epidemiolog la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. Pe măsură ce virusul a evoluat pentru a avea o oarecare rezistență la anticorpi, sistemele imunitare învață să răspundă la acesta, a spus el.


Cele mai recente subvariante sunt foarte rezistente la anticorpi

La fel ca subvariantele Omicron anterioare, se știe că BA.5 și BA.4 au mutații care le permit să evite protecția împotriva virusului de la vaccinurile COVID-19 sau infecțiile anterioare.

Te-ar mai interesa: Greșeli de machiaj care ne îmbătrânesc. Cum trebui...

În timp ce sistemul imunitar încă produce anticorpi pentru a neutraliza o infecție, această protecție scade în timp. Nu este un comutator pornit-oprit, a spus Dowdy – dar dacă cineva este expus la o subvariantă dificilă, deoarece protecția sa scade, virusul poate găsi o deschidere.

„Orice lucru care poate ocoli acel răspuns imunitar un pic mai repede are un avantaj atunci când o mare parte din populație este imună”, a spus Dowdy.

Te-ar mai interesa: Adrian Marinescu rupe tăcerea despre valul 7! „Nou...

Un studiu recent de la Universitatea Columbia, care nu a fost revizuit de colegi, a constatat că subvariantele recente BA.4 și BA.5 au fost de cel puțin patru ori mai rezistente la protecția împotriva virusului în comparație cu variantele anterioare din descendența Omicron.

Cercetătorii conduși de dr. David Ho, directorul Centrului de Cercetare a SIDA Aaron Diamond, au luat anticorpi de la persoane care au primit cel puțin trei doze de vaccin ARNm sau au primit două injecții și apoi au fost infectate cu Omicron. Într-un studiu de laborator, cercetătorii au urmărit pentru a vedea cum acești anticorpi au funcționat împotriva subvariantelor Omicron.

Te-ar mai interesa: Demență: Simptome care pot apărea seara. Semne de ...

Peter Chin-Hong, de la Universitatea din California, San Francisco, expert în boli infecțioase, a declarat pentru Los Angeles Times că „superputerea lui BA.4 și BA.5 este reinfecția”.

Între timp, Dr. Eric Topol, directorul Scripps Research Translational Institute din La Jolla, San Diego, a numit BA.5 „cea mai proastă versiune a virusului pe care am văzut-o” într-o postare recentă pe blog, datorită capacității sale de a se sustrage și datorită transmisibilității crescute.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private