Sari la conținut

Experții nutriționiști dezvăluie patru sfaturi simple pentru a elimina grăsimea viscerală

exercitii fizice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
6 beneficii transformatoare ale exercițiului rusesc de pierdere a grăsimii

Spre deosebire de grăsimea subcutanată, grăsimea viscerală este situată adânc în burtă. O anumită cantitate este necesară organismului, deoarece vă protejează și izolează organele. Cu toate acestea, a avea prea mult a fost legat de afecțiuni medicale grave, inclusiv diabet de tip 2 și boli de inimă.

Deși nu există o modalitate ușoară de a elimina grăsimea viscerală, există modificări simple ale stilului de viață pe care le poți face pentru a o reduce.

Doctorul Brian Fisher, de la Evergreen Life, a împărtășit patru moduri de a face acest lucru.

Renunță la fast-food

„Carbohidrații rafinați și zaharurile contribuie în mare măsură la stocarea noastră de grăsimi”, a spus el.

În primul rând, încercați să reduceți consumul de zaharuri libere; care se găsește în prăjituri, dulciuri, biscuiți, ciocolată, băuturi răcoritoare, cereale pentru micul dejun, iaurturi etc.

Zaharurile libere se găsesc și în mod natural în miere, sucuri de fructe neîndulcite, sucuri de legume și smoothie-uri.

„Încercați să rămâneți la mai puțin de 30 de grame de zaharuri adăugate pe zi.

Merită să ne amintim că aceasta este o sumă maximă și nu o sumă recomandată; în mod ideal, nu am avea niciunul, dar dacă îți dorești un răsfăț dulce, încearcă să fie doar asta – un răsfăț.”

Optați pentru alegeri sănătoase

El a explicat: „Învinge foamea și reduce vârfurile de insulină cu alegeri sănătoase de proteine.

Evita hamburgerii grasi, baconul si carnatii procesati in favoarea pestelui, a carnii slabe precum curcanul sau puiul, fasolea si ouale de țară.

„Mâncarea grăsimilor sănătoase precum uleiul de măsline extravirgin, avocado și nuci sau alimente fermentate precum kimchi, iaurt viu și miso vă pot aduce beneficii echilibrului insulinei, bacteriilor intestinale, hormonilor și gestionării greutății.”

Renunțați la alcool

Dr Fisher a spus: „Alcoolul te face să te îngrași în jurul secțiunii mediane, fără să-ți dai seama. Este atât de ușor să consumi sute, chiar mii de calorii lichide.

Unitățile de alcool suplimentare exercită, de asemenea, o presiune asupra ficatului, care deja lucrează în timp pentru a descompune acizii grași viscerali toxici, dacă transportați grăsime viscerală în exces.

Oferă-i ficatului o pauză – alternează berile cu apă.”

Fă cât mai multă mișcare

„Eliminarea grăsimii viscerale vine odată cu combinarea alimentelor sănătoase cu o rutină bună de fitness”, a adăugat el.

„Cercetarile au descoperit ca antrenamentul pe intervale de mare intensitate (cunoscut si sub numele de HIIT) este cea mai buna metoda de a pierde grasimea viscerala. De asemenea, ajută la creșterea sensibilității la insulină.

„În esență, HIIT implică rafale scurte de exerciții intense alternate cu perioade de recuperare de intensitate scăzută.”

Prea multă grăsime viscerală vă poate crește riscul de:

  • Diabet de tip 2
  • Boala de inima
  • Cancer mamar
  • Cancer intestinal
  • Boala Alzheimer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel