Sari la conținut

Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime (VIDEO)

sursa foto: playtech.ro

UPDATE. Reprezentanţii Rafinăriei Petromidia au informat că vineri dimineaţă a avut loc o aprindere în instalaţia de Hidrofinare Benzină, fiind stinsă fără a exista victime.

Conform sursei menţionate, în prezent Rompetrol Rafinare desfăşoară revizia generală a Rafinăriei Petromidia. Activităţile şi operaţiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanţă, recertificare şi modernizare a unităţilor de producţie.

„Pe fondul acestora, în această dimineaţă, a avut loc o aprindere în instalaţia de Hidrofinare Benzină (HB). Aceasta a fost stinsă şi nu existe victime, situaţia fiind sub controlul forţelor de intervenţie, care în aceste momente răcesc instalaţia, conform procedurilor specifice”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Rompetrol Rafinare.

____________________________________________________________________________

O explozie s-a produs vineri dimineaţă, la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime, iar reprezentanţii ISU au dezactivat Planul Roşu de Intervenţie, la faţa locului rămând şase autospeciale pentru supravegherea zonei.

”În prezent, Rompetrol Rafinare desfăşoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Activităţile şi operaţiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanţă, recertificarea şi modernizarea a unităţilor de producţie.

Pe fondul acestora, în această dimineaţă, a avut loc o aprindere în instalaţia de Hidrofinare Benzină (HB). Aceasta a fost stinsă şi nu existe victime, situaţia fiind sub controlul forţelor de intervenţie, care în aceste momente răcesc instalaţia, conform procedurilor specifie”, a transmis compania. Forţele locale de pompieri au beneficiat de sprijinul celor de la ISU Dobrogea.

“Au fost evacuate 20 de persoane. Nu sunt victime până acum, iar restul personalului s-a autoevacuat în zona de adunare, pe platformă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, potrivit News.ro.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că explozia nu a fost urmată de incendiu.

 

 

La începutul lunii iulie 2021, o explozie produsă la Petromidia s-a soldat cu moartea a trei muncitori. În iunie 2023, un pompier a fost rănit în urma unui incendiu la instalaţia de distilare a motorinei de la Petromidia.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel