miercuri, august 10, 2022

Explozie puternică la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Planul roșu de intervenție a fost activat. Anunțul ministrului Sănătății.

Vineri, la orele prânzului, o explozie puternică urmată de incendiu, a avut loc la niște rezervoare de la Rafinăria Petromidia din Năvodari. A fost activat planul roșu de intervenție.

Potrivit prefectului Constanței, Silviu Coșa, cinci angajaţi ai rafinăriei, cu vârste între 30 și 50 de ani, au fost răniţi în urma exploziei: patru dintre victime au fost transportate la spital în Constanţa. Din păcate, persoana dată dispărută în urma incendiului urmat de explozie de la Petromidia a fost găsit moartă.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: Nu mai pot cu subiectul cu iodura de...

Explozie puternică la Rafinăria Petromidia din Năvodari

KMG International, companie care deţine Rafinăria Petromidia, a anunţat că tot personalul a fost evacuat şi procesele tehnologice au fost oprite.

„Prioritatea pentru noi, de la începutul incidentului la rafinăria Petromidia, a fost siguranţa angajaţilor noştri. Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat şi procesele tehnologice au fost oprite.

Din păcate, ca urmare a accidentului, cinci dintre colegii noştri se află în îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean Constanţa.
Ne pare rău să informăm că o persoană a fost identificată ca decedată. Suntem alaturi de familiile victimelor în acest moment tragic”, a anunţat KMG International.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: două exerciții c...

Focul și fumul puternic se puteau observa și de pe plaja din Mamaia, dar și din localitățile din împrejurimi. Pentru gestionarea incidentului, la fața locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă.

Se luptă cu incendiul din mai multe zone în jurul lui, pentru răcire şi control. Şeful DSU, Raed Arafat, a mers de urgenţă la locul exploziei de la Rafinăria Petromidia din Novădari.

Te-ar mai interesa: Primul ajutor în caz de înec. Medic român: După 4-...

„La acest moment, avem mai multe echipe, au fost echipe mobilizate şi din alte judeţe pentru sprijinul celor de la Petromidia. Este foc deschis aici, se luptă şi cu spumă. Nu ştim cauza acum, important e să controlăm situaţia”, a precizat şeful DSU, Raed Arafat.

Potrivit ultimelor informații, focul de la Petromidia fost stins. Nu mai există degajare de gaze.

Ministrul Sănătății: Două dintre cele 4 victime cu arsuri în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia vor fi transferate la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București

„Referitor la starea pacienților de la Combinatul Petromidia:
Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății m-a informat că două victime cu arsuri în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia vor fi transferate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca).
Conform primelor evaluari de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, este vorba despre două persoane cu vârsta de aproximativ 50 de ani, o persoană cu arsuri pe 40% din suprafața corporală, grad II A/II B, și o persoană cu arsuri pe 35% din suprafața corporală, grad II A/II B.
Alte două victime au primit până acum îngrijiri în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța pentru traumatisme, iar una a refuzat transportul la spital.
Rămânem în legătură cu echipele medicale în privința stării pacienților”, a transmis ministrul Sănătății, pe pagina personală de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private