luni, august 8, 2022

Este confirmat faptul că expunerea necontrolată, prelungită la ultravioletele solare, precum și solarul afectează grav pielea și reprezintă factori de risc ai cancerului cutanat. Mai mult, specialiștii spun că și expunerea la soare, arsurile solare dacă au avut loc în copilărie nu fac decât să crească riscul acestui tip de cancer.

Printre cele mai de temut afecțiuni este melanomul – o formă extrem de agresivă de cancer cutanat. Datele statistice arată că riscul de melanom crește anual, din cauza expunerii necontrolate la soare. Totodată, specialiștii spun că există un risc crescut de melanom direct proporțional cu numărul de nevi melanocitari și cu arsurile solare care au avut loc în copilărie. De aceea, prevenția este esențială, iar aceasta se poate realiza prin expunerea controlată la soare și prin folosirea din abundență a cremelor de protecție solare. Atenție! Acestea diminuează riscul, dar nu înseamnă că îl elimină radical.

Te-ar mai interesa: Cum să-ți ajuți copilul care suferă de ANXIETATE...

Iată ce reguli sunt esențiale dacă vrei să-ți îngrijești pielea:

Nu ieși din casă fără să te îmbraci corect. Ideal este să alegi hainele din țesături naturale, din culori deschise. Nu uita că astăzi sunt o mulțime de haine care au protecție anti-UV.

Folosește ochelari de soare cu lentile care să blocheze 100% radiațiile UVB și UVA. PE eticheta lor trebuie să scrie că oferă o protecție UV 400.

Dacă ieși din casă până în ora 17 este ideal să folosești cremă de protecție solară. Hainele nu sunt suficiente în această perioadă din zi, când soarele este foarte puternic. Ține minte:cremele se aplică cu minimum 30 de minute înainte de a ieși din casă și se reînnoiește la 2 ore. Alege o cremă care are efect atât împotriva radiațiilor de tip UVA, cât și împotriva celor de tip UVB.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună legumă pentru un ficat sănătos. Medic...

Fii corect hidratată. Nu uita să bei cât mai multă apă. Minimum 2 litri pe zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private