Sari la conținut

Fă-ți singur singur spray natural anti țânțari. Rețeta specială a medicului Adina Alberts: Este nevoie de uleiurile esențiale a 13 plante aromatice

Fă-ți singur singur spray natural anti țânțari. Rețeta specială a medicului Adina Alberts: Este nevoie de uleiurile esențiale a 13 plante aromatice.

Se apropie cu pași repezi vara, sezonul preferat de toata lumea. Dar, ca în fiecare vară, o problemă care ne provoacă să găsim soluţii de apărare este invazia țânțarilor, mai ales în marile oraşe, atunci când mergem în natură, în parcuri sau în păduri.

Fă-ți singur singur spray natural anti țânțari

Țânțarii pot fi foarte agresivi, iar mușcăturile lor pot transmite o mulțime de boli, printre care cele mai grave sunt malaria, febra galbenă, encefalita și virusul West Nile. Dacă nu ştiai ȋncă, cele care ȋnţeapă sunt femelele-țânțar, pentru că ele au nevoie de sânge atunci când fac ouă.

De obicei, ne ferim de țânțari cu diverse spray-uri pline de chimicale, care țin țânțarii la distanță, dar pot provoca o multitudine de efecte secundare, precum iritații sau alergii.

Medicul Adina Alberts propune o rețetă proprie cu efecte remarcabile în protecția eficientă împotriva țânțarilor.

„Vine vara și cu toții ne dorim să petrecem cât mai mult timp în aer liber. Vream să ne bucurăm de soare, de natură, de vacanță. Dar există cel puțin un detaliu care ne poate strica voia bună, mai ales dacă avem copiii mici cu noi, dacă suntem extrem de sensibili sau dacă alegem să ne petrecem vacanța în apropierea apelor dulci.

Și din păcate pe autorități nu ne prea putem baza, etapele dezinsecției rigurose fiind adesea decalate (sau sărite cu totul) în detrimentul calității acestei acțiuni de sănătate publică.

Ați ghicit! Este vorba despre țânțari. Ați observant probabil și dvs că de câțiva ani încoace, pe lângă variantele de țânțari cu care eram obișnuiți, au apărut și alte insecte, extrem de supărătoare, rezistente la aproape tot ceea ce există în comerț ca arme de luptă împotrivă lor. Sunt acele insecte de câțiva milimetrii cu un aspect tigrat, denumiți tigrii de platani.

Rețeta specială a medicului Adina Alberts: Este nevoie de uleiurile esențiale a 13 plante aromatice

Iată o rețetă pe care o puteți face singuri acasă, este nevoie de uleiurile esențiale a 13 plante aromatice:

 • citronela,
 • eucalipt,
 • lavandă,
 • busuioc,
 • mentă,
 • rozmarin,
 • neem,
 • cedru,
 • roiniță,
 • geranium,
 • cuișoare,
 • cimbru.

Câte 10 picături din fiecare puse în 100 de ml de apă Hamamelis, apa care o conține pe cea de-a 13 plantă aromată și anume nucul vrăjitoarelor. Puneți totul într-un recipient cu aspersor ca să puteți să sprayați zonele de piele expuse.

Puteți utiliza acest amestec atât pentru pielea proprie cât și pentru obiectele sau plantele din jurul locului unde doriți să petreceți timp în aer liber, adică bancă, scaune, foișor, plante ornamentale, obiecte decorative”, a scris Adina Alberts pe contul său de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.