Sari la conținut

Faci aceste greșeli când mănânci fistic? Renunță imediat la ELE

Fisticul este un aliment foarte caloric. Sunt o sursa buna de proteine ​​vegetale, lipide si foarte bogate in carbohidrati.

Aceste fructe au si un continut ridicat de grasimi nesaturate, in special mononesaturate; Predomină acidul oleic, care ajută la reducerea nivelului de colesterol total, colesterol LDL (rău) și trigliceride, precum și a tensiunii arteriale.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Pescuitului și Alimentației din Spania, fisticul nu conține colesterol și au un nivel scăzut de grăsimi saturate. Aceste proprietăți ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare, beneficiu la care participă și conținutul de vitamine E, acid folic și fitosteroli.

În ceea ce privește mineralele, acestea au cantități considerabile de fosfor și potasiu, motiv pentru care sunt recomandate pentru îmbunătățirea sănătății mintale și îmbunătățirea abilităților intelectuale.

Fosforul ajută, de asemenea, la întărirea oaselor, iar potasiul îmbunătățește performanța musculară, prevenind crampele și tragerile în timpul activității sportive.

Alte conținuturi minerale importante sunt magneziul, fierul, calciul și zincul, care, la fel ca în majoritatea nucilor, influențează starea bună de sănătate a sistemului reproducător.

Fisticul este și un aliment ideal pentru frumusețea pielii, deoarece oferă cantități generoase de vitamina A care, la fel ca vitamina E, previne îmbătrânirea și întărește, cu ajutorul lipidelor sale, celulele epidermei.

Datorită capacităților nutriționale menționate, mai multe persoane adaugă de obicei fistic în alimentația lor pentru a menține o dietă echilibrată. Cu toate acestea, greșelile sunt adesea făcute atunci când le consumați.

Greșeli care ar trebui evitate pentru a profita de avantajele fisticului

Prin urmare, portalul Mundo-Geo explică câteva greșeli care ar trebui evitate pentru a profita de avantajele fisticului:

1. Consumați înainte de culcare: pentru că dau organismului multă energie, nu se recomandă să se mănânce înainte de a merge la culcare. Aportul este recomandat la mijlocul dimineții sau la mijlocul după-amiezii pentru a profita de valorile sale nutritive.

2. Le consumați sarate: pentru ca au cantitati mari de sodiu, este indicat sa nu adaugati sare, intrucat excesul poate provoca hipertensiune arteriala sau retentie de lichide.

3. Deschideți punga și nu vă opriți: moderația este importantă atunci când le consumați. Specialistii recomanda ca zilnic sa fie consumate doar 49 de fistic, in acest fel greutatea va fi controlata datorita senzatiei de satietate pe care o produc.

4. Mâncați înainte de a practica sport: „din cauza aportului său de fier, vitamina B6, potasiu și proteine ​​complete de origine vegetală, este de preferat să consumați fistic după practicarea sportului”, explică specialistul. Consumul lor în acest fel va ajuta la recuperarea energiei pierdute și la tonifierea mușchilor.

5. Le prăjiți: prin trecerea lor prin tigaie, este posibil să-și piardă câteva din proprietăți, așa că este mai bine să nu faceți acest lucru pentru ca organismul să poată absorbi toți nutrienții pe care le aduce acest produs.

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel