joi, august 18, 2022

Familiile vaccinate se pot bucura de sărbători fără mască. Specialist: „Dacă începeți vaccinarea copiilor acum, vor fi complet vaccinați până la Crăciun”.

Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase de la NIH și consilier de vârf al președintelui Joe Biden a declarat duminică, pentru CNN, că familiile complet vaccinate împotriva COVID-19 nu trebuie să poarte măști atunci când se adună de sărbători. „Este ceea ce am de gând să fac cu familia mea”, a precizat Fauci, în cadrul interviului „State of the Union”.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...

Cu alte cuvinte, Fauci susține că familiile complet vaccinate care se adună în interior pentru sărbătoarea de Crăciun nu vor fi obligate să poarte măști dacă copiii lor au primit ambele doze de vaccin anti-covid, deoarece cazurile au crescut la nivel național după luni de declin.

Familiile vaccinate se pot bucura de Crăciun fără mască

„Cu privire la Crăciun, din moment ce putem vaccina copiii de la 5 la 11 ani, începeți să-i vaccinați acum și ei vor fi complet vaccinați până vom ajunge la sărbătorile de Crăciun”, a subliniat acesta.

Fauci a avertizat că persoanele ar trebui să poarte măști atunci când se adună în interior cu persoane care nu și-au împărtășit statutul de vaccinare – cum ar fi în magazinele alimentare sau în autobuze și trenuri unde persoanele nu trebuie să prezinte dovada vaccinării pentru intrare.

Te-ar mai interesa: Alertă de călătorie pentru Grecia! Anunțul autorit...

„Dacă începeți vaccinarea copiilor acum, vor fi complet vaccinați până la sărbătorile de Crăciun”

 „Bucurați-vă de sezonul sărbătorilor cu familia, în casă, bunici și copii. Vaccinați-vă și vă puteți bucura de sărbători foarte ușor. Și dacă nu, vă rog să fiți atenți”, a mai spus expertul în boli infecțioase. „Vaccinați-vă și puteți continua să vă bucurați de interacțiunile cu familia voastră și cu ceilalți”, a concluzionat Fauci.

În America, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au autorizat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani la începutul acestei luni.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru femei. Medic: ”Le-am pre...

Aproximativ 29 de milioane de copii sunt acum eligibili pentru vaccinare. Până acum, peste 2 milioane de copii, ce reprezintă 7% dintre cei cu vârsta între 5 și 11 ani, au primit prima doză.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private