joi, decembrie 3, 2020
Irina Lungu

Grupul german Phoenix a cumpărat lanțul de farmacii Help Net, incluzând peste 220 de unități, și compania Farmexim, al patrulea mare distribuitor farmaceutic din România, ambele controlate de omul de afaceri Ovidiu Buluc.

Prin această achiziţie, grupul german îşi face intrarea pe piaţa din România, tranzacţia urmând a fi încheiată după ce obţine avizele din partea Consiliului Concurenţei.

“Sectorul de sănătate din România are o dezvoltare dinamică. Achiziţia pavează drumul nostru pentru a servi această piaţă în creştere, care pentru noi a fost mereu în centrul atenţiei”, a declarant Oliver Windholz, CEO-ul Phoenix Pharma. Potrivit acestuia, cultura businessului Farmexim şi HelpNet este compatibilă cu cea a grupului Phoenix. “Suntem ferm convinşi că vom dezvolta o afacere de success cu echipa de conducere”, a mai spus CEO-ul grupului german, scrie capital.ro.

La rândul său, antreprenorul român, în momentul semnării contractului, a menţionat că “Sunt convins că Phoenix, o afacere de familie, va continua povestea de success a firmelor Farmexim şi HelpNet”.

El a menţionat că managementul actual al celor două companii va continua să lucreze alături de noul proprietar, asigurând o dezvoltare de afaceri prosperă pentru Farmexim şi Help Net.

“Transferul afacerii de la familie la familie este de o mare importanţă pentru că nimeni nu poate înţelege valoarea unui produs construit de la zero în afara de cineva care a urmat acest drum”, a mai spus Ovidiu Buluc.

Ovidiu Buluc este prezent în Top 300 Cei mai bogaţi români, cu o avere estimată între 160 şi 165 milioane de euro.

Farmexim este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de distribuţie de medicamente, cu afaceri de 1,8 miliarde de lei în 2016. Reţeaua de farmacii HelpNet are aproximativ 220 de unităţi, cu afaceri de circa 100 milioane de euro.

Conform surselor Capital, tranzacţia depăşeşte valoarea de 100 de milioane de euro.

Phoenix este un grup german alcătuit pe trei divizii: distribuţie, retail şi farma, derulând afaceri de peste 20 miliarde de euro. Grupul este prezent în 26 de ţări şi are peste 34.000 de salariaţi.

Parteneri