miercuri, mai 18, 2022

Fertilitatea: 5 fapte interesante pe care trebuie să le știi.

Fertilitatea se referă la capacitatea de a produce descendenți prin procesul natural de reproducere după debutul maturității sexuale. Rata fertilității se referă la numărul mediu de nașteri date de o femeie în timpul vieții și este cuantificată demografic.

Deși infertilitatea a devenit o preocupare comună în rândul oamenilor, există o serie de fapte interesante despre ea pe care mulți oameni nu le cunosc.

Te-ar mai interesa: Cum se extrage corect o căpușă, pas cu pas? Recoma...

Fertilitatea: 1. Fertilitatea femeilor nu este singura care scade odată cu vârsta

 O treime dintre ouă au anomalii cromozomiale până la 40 de ani, ceea ce le face incapabile de a avea sarcini sănătoase. Fertilitatea masculină, de asemenea, începe să scadă la 40 de ani, pe măsură ce funcțiile testiculare încep să se deterioreze.

2. O sănătate bună nu este același lucru cu o fertilitate bună

Un stil de viață sănătos poate ajuta la prevenirea riscului de malformații și anomalii congenitale. Cu toate acestea, sănătatea bună nu înseamnă întotdeauna o fertilitate bună. Oamenii sănătoși se pot lupta și cu conceperea.

Poate fi din cauza tuburilor blocate sau a dificultăților de ovulație.

Fertilitatea: 3. FIV nu este singura soluție

Fertilizarea in vitro sau tratamentul FIV este o procedură costisitoare în care ovulul și sperma sunt fertilizați în afara corpului, iar apoi fătul este plasat în corpul mamei. Cu toate acestea, nu este singura soluție la infertilitate: tratamente precum inseminarea intrauterină pot ajuta și ele.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mâncăm în mod excesiv? Efectel...

4. Diagnosticul de infertilitate

Una din șase persoane se confruntă cu o perioadă dificilă în încercarea de a-și întemeia o familie. Pentru a diagnostica infertilitatea, cuplurile trebuie să vadă dacă nu au reușit să rămână însărcinate sau să conceapă un copil timp de cel puțin un an.

Fertilitatea: 5. Contracepția nu afectează fertilitatea pe termen lung

Unele femei pot simți că contracepția le poate afecta fertilitatea pe termen lung. De fapt, unele femei rămân însărcinate la scurt timp după ce încetează să mai folosească contraceptive.

Te-ar mai interesa: Aspectul unghiilor dezvăluie starea ta de sănătate...

Este puțin probabil ca acest lucru să afecteze fertilitatea, dar poate ascunde o problemă de bază, cum ar fi perioadele neregulate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private