Sari la conținut

Fetiță de 10 ani, însărcinată în luna a cincea. Mama fetei spune că fiica sa „s-a jucat” cu un băiat de 16 ani

Fetiță de 10 ani, însărcinată în luna a cincea. Mama fetei spune că fiica sa „s-a jucat” cu un băiat de 16 ani.

Asistentul social din comuna Valea Nucarilor, localitatea Agighiol, județul Tulcea, a descoperit cazul neobișnuit al unei copile de doar 10 ani, însărcinată cu primul său copil. Grozăvia a fost descoperită după ce asistentul social a mers acasă, la familia elevei de 10 ani, pentru a afla de ce fata nu se mai prezenta la școală.

Minora insarcinata

Fetiță de 10 ani, însărcinată în luna a cincea

Potrivit Agerpres, primarul comunei Valea Nucarilor, Maria Lenţa, a declarat că situaţia a fost adusă la cunoştinţa autorităţii locale de angajaţii şcolii.

„Mama fetei spune că a fost la doctor şi că sarcina decurge normal, dar nu ne-a dat numele medicului. Ne-am propus să mergem cu ele la doctor din nou”, a afirmat primarul comunei.

Citeste si:

Astfel, în urma verificărilor, medicii au stabilit că sarcina fetei este mult prea înaintată şi s-a decis ca minora să o ducă până la capăt, sub atenta supraveghere a specialiştilor.

Mama fetei spune că fiica sa „s-a jucat” cu un băiat de 16 ani

Primarul comunei Valea Nucarilor a mai spus că fata provine dintr-o familie cu risc social care numără şapte copii.

„Mama fetei s-a mutat cu copiii în Agighiol în luna iunie. A venit din Tulcea cu concubinul. Ea ne-a spus că fata de 10 ani s-a jucat cu un băiat. Noi monitorizăm acum situaţia fetei”, a subliniat primarul Maria Lenţa.

Potrivit datelor făcute publice de Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în ultimii ani a crescut îngrijorător numărul mamelor minore din judeţ. Astfel, în ultimii cinci ani, în judeţ au fost înregistrate 41 de cazuri de mame minore, dintre care şase au abandonat copilul nou-născut, iar şapte cupluri mamă-copil au beneficiat de serviciile centrului maternal din Tulcea.

Potrivit UNICEF, România este pe locul doi în Uniunea Europeană atunci când vine vorba de rata de naștere în rândul mamelor adolescente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.