duminică, iunie 4, 2023

Fetiță despărțită de mama sa bolnavă. Femeia a murit strigându-i numele încontinuu. Reprezentanții statului au spus că e „spre binele fetiței”.

Se întâmplă în România, din păcate! Ascunși în spatele legii, pe care o citează doar în litera ei, nu și în spirit, o fetiță de doar 7 ani, din Sântana de Mureş, a fost despărțită de mama ei grav bolnavă, cu doar câteva zile înainte ca femeia să se stingă din viaţă.

Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...

Deși micuță, fetița era cea care își îngrijea mama grav bolnavă. Reprezentanții Directiei pentru Protectia Copilului au hotărât să ia fetița de lângă mama ei. Ulterior, au încredințat-o unei fundații, iar de atunci, fetița a tot încercat, în zadar, să ia legătura cu mama ei.

„La solicitarea primăriei de domiciliu a pers decedate, noi am intervenit pentru a extrage minora din mediul familial datorită condițiilor de sărăcie extreme. Am înlocuit măsura plasamentului la un organism privat acreditat să funcționeze și să ofere servicii de protecție a copilului” a declarat Constantin purtător de cuvânt DGASPC Mureș, potrivit Antena 3.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

Fetiță despărțită de mama sa bolnavă. Femeia a murit strigându-i numele încontinuu

Femeia bolnavă fusese internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Târgu Mureș, iar medicii nu îi dădeau prea multe șanse de vindecare. Diagnosticele erau multe și grave: lupus eritematos, sindrom algic cronic, tahicardie, ocluzie intestinală, cașexie.

„Foarte multe, vreo 13 la număr”, după cum declară reprezentanții unui Cămin din judeșul Bihor, unde a fost trasportată cu o ambulanță atunci când starea de sănătate i s-a agravat.

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

Eforturi ca cele două să se întâlnească au venit din partea administratorului căminului unde era îngrijită femeia. Fară succes însă. Ea a murit în câteva zile și nu a fost înmormântată nici în satul natal. Copilei nu i s-a permis să își vadă mama pentru ultima oară.

Reprezentanții Caminului au povestit că femeia a strigat-o neîncetat pe fetița sa, cu toate că nu mai avea putere nici să vorbească.

Te-ar mai interesa: Un nou studiu arată care este principala cauză a s...

„Striga încontinuu numele fiicei ei, nu putea vorbi pentru că era bolnavă, dar tot timpul striga dupa fiica ei, Getuța. Fetița de 7 ani avea grijă de ea, îi schimba pampersul, spăla, făcea de mâncare” a declarat Delia Păcală, coordonatorul căminului, potrivit sursei citate.

Reprezentanții statului au spus că e „spre binele fetiței”

Viorel Pașca, administratorul centrului unde se afla femeia internată, a fost impresionat de drama femeii despărțită de fiica sa. Acesta a încercat să-i convingă pe reprezentanții Directiei pentru Protectia Copilului să le aducă pe cele două împreună, pentru ulrima oară.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

„Asistenta ne-a povestit drama prin care a trecut și ea și fetița și pur si simplu ne-a impresionat pe toți și am zis să facem ceva. Am sunat la DGASPC Mureș, am vorbit cu o doamnă de acolo și mi-a spus un NU categoric. Că nu se poate, că nu intră în atribuțiile lor. Apoi mi-au spus că au dat fetița la o fundație”, a explicat Viorel Pașca.

Între timp, femeia a murit iar administratorul centrului a vrut să-i trimită trupul neînsuflețit în localitatea natala, Sântana de Mureş. Fetița nu a fost lăsată să meargă la înmormântare.

„Am sunat la fundație, mi-a răspuns o doamnă, care a spus că nici nu se pune problema să aducă fetișa la noi. Cred că au zis ceva să nu fie traumatizată fetița”, a mai spus Viorel Pașca.

Femeia a fost îngropată în cimitirul din Dumbrava, județul Bihor. Nicio rudă a femeii nu a fost prezentă la slujba de înmormântare.

Ar putea fi o imagine cu în aer liber

 

Scrisoare pentru Getuța, fiica femeii

„Dragă Getuta, te rog iartă-ne pentru că noi, cei mari care ar trebui să te protejăm, am permis să fii luată de lângă mama ta, care in zilele cât a fost îngrijită la Dumbrava te-a pomenit mereu și a dorit să te aibă lângă ea.

Te rog iartă-ne că nu am fost mai insistenti, mai categorici și mai vehemenți in incercarea de a te aduce aici și am lăsat niște oameni cărora puțin le pasă de tine să decidă in locul tău . Ne pare rău că nu ai fost lângă mama ta in ultimele clipe ale vieții ei, știm că nu tu esti vinovată pentru asta si nu de tine a depins acest lucru, dar poate ar fi trebuit ca noi să luptăm mai mult pentru tine si pentru ceea ce iti doreai tu.

Ne-am gândit la tine in ziua înmormântării și am luat o coroană de flori din partea ta (foto) pe care am așezat-o pe mormântul mamei tale, ca un sărut, si un te iubesc mult, din partea ta. Probabil nu vei citi niciodată aceste rânduri dar vrem să știi că ne pasă de tine și dacă vreodată vei avea nevoie de ajutorul nostru vom face tot ce putem să te ajutăm. Cu deosebită prețuire, echipa de la Dumbrava.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private