Sari la conținut

Fiul unui bărbat bolnav de Alzheimer detaliază simptomele depistate cu 25 de ani înainte de diagnosticare

Din cuprinsul articolului

Fiul unui bărbat diagnosticat cu Alzheimer a dezvăluit simptomele subtile pe care tatăl său le-a prezentat cu 25 de ani înainte de a fi diagnosticat.

Richard Lindsay, în vârstă de 76 de ani, a descoperit că suferă de această boală în 2021, însă fiul său, Paul, în vârstă de 49 de ani, își amintește că a observat schimbări în memoria, nivelul de concentrare și comportamentul tatălui său în urmă cu mai bine de două decenii.

Paul își amintește foarte bine cum tatăl său, cunoscut anterior pentru frugalitatea sa, a început să încerce să dea bani și să caute „conversații profunde” cu membrii familiei. Aceste semne timpurii au fost trecute cu vederea ca simple ciudățenii, dar mai târziu se vor dovedi a fi primele semne ale unei boli devastatoare, scrie Mirror.

Cu toate acestea, în urmă cu șase ani, soția lui Richard, Joyce, în vârstă de 75 de ani, a observat o schimbare semnificativă în comportamentul său. A început să rătăcească obiecte, un comportament care i-a atras atenția.

Paul, un asistent social dedicat din Nottingham, a explicat: „Mama mea, care îi este cea mai apropiată și mai dragă, a observat prima. Începea să arunce cu bani, ceea ce nu-i stătea deloc în fire pentru un bărbat care a fost întotdeauna atent cu finanțele sale.

Vestea a fost devastatoare

„De asemenea, avea nevoie de conversații profunde cu membrii familiei, ca și cum ar fi avut o bănuială că ceva nu este în regulă.”

După o serie de întâlniri și programări la medic, Richard a fost diagnosticat oficial cu Alzheimer în urmă cu doi ani. Deși vestea a fost devastatoare, Paul a spus că „a fost un sentiment de ușurare”. El a adăugat: „Știam că tot ce puteam face împreună ca familie era să ne strângem și să-l ajutăm.”

În mod tragic, Paul a declarat că starea tatălui său s-a deteriorat până la punctul în care este „complet dispărut”.

El a explicat: „S-a manifestat și a progresat. A ajuns în punctul în care tatăl meu nu mai este acolo. Este atât de tragic. Este ca o siluetă a tatălui meu care se îndepărtează”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel