Sari la conținut

Florin Cîțu: premii în bani și loterii pentru cei care aleg să se imunizeze! Care este valoare premiilor puse la bătaie?

Noi măsuri restrictive

În urma ședinței de Guvern, din cursul zilei de marți – 10 august, s-a decis demararea proiectelor pilot privind acordarea de vouchere în valoare de 100 de lei, persoanelor care aleg să se vaccineze. Nu cu mult timp în urmă, Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunțase că se vor oferi bonuri de masă pentru persoanele care aleg să se vaccineze. Tot aceasta, menționa și posibilitatea de a organiza o loterie unde se vor putea înscrie doar cei vaccinați.

„Am fost de acord să începem proiectele pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere în valoare de 100 de lei şi o loterie”, a precizat premierul.

Florin Cîțu a adăugat că programul privind voucherele va fi gestionat de Ministerul Sănătăţii, iar loteria va fi analizată în perioada următoare.

„Vom vedea în funcţie de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost astfel de programe, am alocat sume pentru medicii de familie, ştiţi foarte bine, acolo sumele n-au fost cheltuite. Atunci, propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic. Dacă sursele vor fi epuizate, vom aloca resurse mai multe. Aştept actul normativ, să fie aprobat în şedinţă de guvern. Cred că o să fie HG. Oamenii se vaccinează şi apoi primesc un voucher în valoare de 100 lei. Loteria încă nu ştim cum va funcţiona. Vor fi alocate resurse şi vom vedea care va fi schema, vom discuta cu experţii, cei care fac loterii. Ne vom uita la sistemul deja implementat de ANAF – loteria bonurilor fiscale – şi cred că de acolo ne vom inspira”, a explicat şeful Guvernului.

Citeste si:

Întrebat care este impactul bugetar, el a arătat că este vorba de „50 de milioane pentru cele două proiecte”.

În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate. Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson, a declarat Mihăilă,

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.