Sari la conținut

Fost campion olimpic, în stare gravă. După amputarea picioarelor și a mâinilor, a suferit un AVC

Din cuprinsul articolului

Fost campion olimpic, în stare gravă. Starea de sănătate a rusului Roman Kostomarov, în vârsă de 46 de ani, este critică.

După ce doctorii au fost nevoiți să-i amputeze atât mâinile, cât și picioarele, fostul campion olimpic a suferit un accident vascular cerebral.

Totul a pornit de la o pneumonie severă, care a dat în sepsis (otrăvirea sângelui).

Dublului campion mondial la patinaj pe gheață Roman Kostomarov i-au fost amputate picioarele

Fost campion olimpic, în comă indusă

Potrivit eurosport.it, preluat de Agerpres, starea de sănătate a campionului olimpic la patinaj artistic în 2006, s-a înrăutăţit în noaptea de luni până marți.

Acum el este la terapie intensivă şi pe plasmafereză (purificarea sângelui) din cauza unei infecţii. Roman Kostomarov a fost o legendă a patinajului: a câştigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale (2004 şi 2005), trei medalii de aur la Campionatele Europene (2004, 2005 şi 2006) şi aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Torino 2006 făcând pereche cu Tatiana Navka.

După încheierea carierei sportive, Kostomarov a continuat să danseze în spectacole şi turnee demonstrative. Chiar luna trecută, pentru a participa la un spectacol în aer liber organizat de Ilia Averbuh (argint la Salt Lake City 2022), el a lucrat la temperaturi foarte scăzute, după care a fost internat la Komunarka, la periferia Moscovei, cu febră foarte mare.

Kostomarov se afla într-o comă indusă și era conectat la un ventilator, din cauza pneumoniei și a riscului de sepsis, adică otrăvire a sângelui. Pe 24 ianuarie, a fost deconectat de la aparate, dar tulburările circulatorii s-au dezvoltat rapid, așa că medicii au decis amputarea membrelor.

A urmat apoi un accident vascular cerebral, cu leziuni grave ale creierului.

Schock im Eiskunstlauf: Ex-Olympiasieger verliert beide Füße - Eiskunstlauf | SportNews.bz

Roman Kostomarov e maestru emerit al sportului în Rusia și a reușit cele mai importante rezultate în proba de dans alături Tatiana Navka, soţia lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel