Sari la conținut

Fostă asistentă de la ”azilul groazei”: ”Eu nu am mai putut să rezist!” Ororile la care erau supuși bătrânii

O fostă asistentă de la azilul de bătrâni Afumați a mărturisit ce s-a petrecut cu adevărat acolo. Aceasta susține că ar fi plecat deoarece nu mai putea îndura să asiste la chinurile la care erau supuși în fiecare zi bătrânii.

Fosta salariată susține că a fost amenințată în urma demisiei, de aceea nu a apelat la ajutorul poliției.

Aceasta declară că a vrut să-i ajute pe bătrâni în măsura în care a putut, însă nu mai putea rezista:

„Eu nu am putut să rezist acolo, adică sincer chiar aș fi vrut să schimb ceva pentru acei bătrâni. Chiar mă atașasem foarte mult de ei și aș fi vrut să schimb ceva pentru. Le duceam de acasă îmbrăcăminte, prosoape, mâncare, fructe, le împărțeam la toți. Dar mi-a fost frică să mă duc la poliție sau să spun cuiva pentru că soția patronului de acolo este polițistă”, spune fosta angajată.

Citeste si:

Condiții groaznice

Persoanele în vârstă au fost adesea înfometate și forțate să muncească, potrivit spuselor fostei asistente.

„Când am văzut cum este situația acolo am renunțat. Oamenii de acolo nu erau tratați exact cum trebuie. Mulți dintre ei erau plini de escare, de bubițe fel și fel și stau legați la pat. Mâncarea lăsa de dorit, adică nu era chiar ce trebuie. Mulți adormeau seara nemâncați. Niște condiții groaznice”, susține femeia.

„Erau loviți, da! Cei care erau imobilizați nu aveau nicio treabă, dacă mâncau bine. De exemplu, la ora 12 mâncau, dacă nu rămâneau nemâncați până seara la 7, 7 și jumătate. Cei care se puteau mișca erau puși la muncă, măturau prin curte să sape”, povestește femeia pentru digi24.ro.

Mai mult decât atât, femeia susține că a fost amenințată să nu spună nimic.

„După ce am încheiat am fost sunată și amenințată să nu spun ce se întâmplă acolo în legătură cu căminul”, mai spune ea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.