Sari la conținut

Fotografie de colecție cu Patriarhul Daniel: cu barbă neagră și fără straie bisericești

O fotografie de colecție circulă acum pe rețelele sociale cu Patriarhul Daniel, în urmă cu 40 de ani, pe vremea când acesta era doar profesor.

Fotografia a fost postată de prezentatoru Șerban Huidu, la o distanță de fix 40 de ani. Imaginea îl înfățișează pe copilul Șerban, alături de profesorul său. TIMPUL și-a spus cuvântul în cazul ambelor personaje.

„Fix 40 de ani despart aceste doua fotografii. Prima e din 1982 și este făcută la Mânăstirea Sfânta Maria din Techirghiol, când un tânăr profesor a făcut poze, la final de vacanta, cu oltenașul ce i-a fost comesean toată durata sejurului.

Patriarhul Daniel în urmă cu 40 de ani. Sursă foto: Șerban Huidu

Cealaltă fotografie a fost făcută azi la Patriarhie când oltenașul i-a oferit amintirea de acum 40 de ani, Preafericitului Daniel. As vrea ca toată lumea sa îl cunoască asa cum îl cunosc eu. Un om jovial și hâtru cu cultura impresionanta și care poate vorbi la fel de ușor despre fizica cuantica sau despre un șurub.

Mulțumesc domnule profesor!”, a scris Șerban Huidu pe Facebook.

Starea de sănătate a Patriarhului Daniel

În spațiul public s-a vehiculat în ultima perioadă informații potrivit cărora marele părinte ar fi grav bolnav. Reprezentanții Bisericii, prin vocea lui Vasile Bănescu, au clarificat acest aspect:

„În pofida unei știri otrăvite de minciună, lansată iresponsabil în spațiul virtual, unde absolut oricine are acces, dar și posibile accese de imaginație exaltată, mă bucur să vă confirm oficial că starea de sănătate a Părintelui Patriarh Daniel este una foarte bună. Dumnezeu să ne dăruiască sănătate tuturor, dar și inspirația de a avea grijă de sănătatea noastră spirituală! Zile senine, luminate în continuare de bucuria Învierii!”, a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.