joi, iunie 24, 2021

Alimentele care sunt sanatoase, nu contesta nimeni asta, dar trebuie sa aiba regim de prajituri. Adica sa le consumam si sa le tratam ca pe desert. Putin, de gust.

Fac parte din dieta sanatoasa si echilibrata,

insa si ele trebuie consumate moderat. Excesul de fructe, ca orice exces, diminueaza rezistenta organismului in fata bolilor.

Sunt surse incredibile de antioxidanti, vitamine si minerale. Acestea contin, de asemenea, fitonutrienti importanti, care pot preveni imbatranirea accelerata, scrie nutriliving.com, si dezvoltarea unor afectiuni serioase in corp. Insa excesul de fructe face cam acelasi lucru, poate produce aparitia unor afectiuni serioase in organism.

Opteaza pentru fructe mai putin dulci, fructe puternic colorate in rosu, albastru, purpuriu, portocaliu, galben, verde.

Mananca fructele ca atare, nu in combinatie cu alimente si mancaruri, pentru ca difera timpul de digestie, iar fructele fermenteaza.

Excesul de fructe inseamna si exces de sucroza si glucoza

Uneori, orice este prea mult devine daunator, chiar si cand vine vorba despre fructe. Desi contin predominant fructoza, care nu ridica rapid nivelul de zahar in sange, fructele mai au in compozitie si sucroza si glucoza. Exact ca zaharul. Cele doua, sucroza si glucoza cresc rapid glicemia. Prea multe fructe, deci, duc la cresterea nivelului de zahar in sange si la dereglari hormonale si de greutate.

CITESTE CONTINUAREA…

Ultimele stiri

Parteneri